Защо мъжете не биха издържали и 12 часа с ежедневните емоции на жените

Защо мъжете не биха издържали и 12 часа с ежедневните емоции на жените
populus.co.uk
20 Декември 2016

Признаваме си, че понякога сме объркващи и за самите себе си. Толкова много емоционален потенциал, който ври и кипи в на пръв поглед нежен и раним организъм. Не е лесно да теглиш след себе си минимум 3 тона надежди, страхове, обич, предразсъдъци, очаквания на другите. Да, хората винаги имат очаквания. И като че ли те са тези, които тежат най-много – нещо като свръх емоционален багаж.

Сега си представете, че един мъж реши да се нарами с цялата тази бомбастична камара от чувства и трепети. Не даваме гаранция, че денят му ще завърши без жертви.

За да проверят дали наистина мъжете не разбират емоциите на жените, учените от Университетската болница  LWL в гр. Бохум, Германия, са провели изследване с 22-ма мъже на възраст от 21 до 52 години с магнитно-резонансен томограф. Изследователите им предоставили за разглеждане 33 снимки на очи, половината от които принадлежали на мъже, а другата половина – на жени, за да определят какви емоции изпитват те. Оказало се, че мъжете по-дълго и трудно отгатвали емоциите на женските очи. Когато доброволците гледали очите на мъже, се активирала мозъчната област, отговаряща за емоциите и съпреживяванията, което не можело да се каже за женските очи. Всичко това говори, че мъжете не могат да прочетат и да разберат женските емоции. Но учените още не могат да обяснят защо се случва така. Възможно е представителите на силния пол да са генетично предразположени да отделят по-малко внимание на емоционалните сигнали на жените. Може тази реакция да се е насложила с еволюцията, тъй като в периода, когато мъжете са били ловци, за тях е било по-важно да предугаждат намеренията на други противници от мъжки пол.

Може ли жените да бъдат разбрани?
Не е тайна, че мъжете се объркват, когато се опитват да разберат какво всъщност има предвид жената. Но ако спазвате тези стъпки, ще се ориентирате по-лесно в света на нежните си половинки:

Следете езика на тялото
Това е един от най-добрите начини да разберете дали й харесвате. Ако тя се накланя към вас, играе си с косите, усмихва се при разговор, смее се над шегите ви, значи има шансове да сте на верен път.

Гледайте я в очите
Както се казва, „очите са огледало на душата”. Ако жената често отклонява поглед, възможно е да не е докрай откровена с вас.

Интонацията
Дори ако тя ви казва, че всичко е наред, не бива да приемате това буквално. Ако в края на тази фраза се усеща разочарована нотка, струва си да предположите, че крие нещо.

Задавайте въпроси
Ако искате да опознаете жената по-добре, особено ако е по-сдържана и срамежлива, разберете нейните интереси, предпочитания и увлечения. Не се страхувайте да задавате въпроси за последните събития в живота й, за чувствата, притесненията и страховете й. Питайте за семейството или детството й - това ще ви помогне по-добре да разберете личността й. 

Романтика
Много хора поставят знак на равенство между любовта и романтиката. Мъжете знаят, че жените искат романтика и разрешават въпроса с традиционен букет за 8 март, традиционен подарък за рождения ден и традиционна ваканция през лятото. Тук с пълна сила важи правилото, че няма значение какво се прави, а как се прави. Жената може да не осъзнава, но интуитивно усеща чувствата на мъжа, които стоят зад романтичния жест. Мъжете измерват жеста с пари, жените – с емоцията, която долавят.

Внимание
Вниманието е равно на любов. Човек може да проявява искрено внимание само към нещата, които са важни за него. Жените, както и мъжете, искат зачитане на душевните си потребности. Много мъже смятат женските занимания и интереси за глупости и ако изобщо си направят труда да се поинтересуват как върви, задават въпроса про форма. За мъжа е странно, че се е поинтересувал, а тя се е нацупила. Въпросът е зададен, но истински интерес липсва – жената интуитивно усеща липсата на интерес.

Пари
Голям процент от мъжете, които познаваме, вярват, че жените се интересуват от техните пари и приемат това за много болен въпрос. Ако жените се интересуваха само от финансовия въпрос, 95% от мъжете щяха да са самотници, а фактите показват друго. Клишето гласи, че жената търси мъж, който да даде сигурност на децата й. Какво стои зад парите? Парите са символ на характера. Парите са изражение на приоритетите на мъжа и как той възприема реалната страна на живота. Парите са символ на независимостта. Пари имат мъжете, стъпили на земята.

Секс
Мъжкият идеал за сексуално общуване може да се види във всеки по-разкрепостен филм. Женският идеал за сексуално общуване може да се види в сапунен сериал. Там, където е допирната точка между порното и сапунката, там е реалността. А има ли допирна точка?

Мъжът има нужда от секс и това е основната причина да търси общуване с жената, която не разбира и която затруднява живота му. Жената има нужда от любов и нежност и това е единствената причина да търси мъжа, когото не разбира и който само усложнява живота й. Всъщност и двамата търсят пълноценно общуване, търсят интимност, търсят обвързване и условия за създаване на деца, но в природата на мъжа е сексуалният подход - чрез него той стига до емоциите, докато при жената е обратно – тръгва от емоциите си, за да стигне до секса.

Вярност
Много мъже се самоопределят чрез броя на завоеванията си. Но в повечето случаи (от женска гледна точка) няма нищо по-отблъскващо, от подобно перчене. Какво стои зад това? Ниска себеоценка – мъжът има нужда от числени доказателства за мъжката си сила. Липса на самоконтрол – за жената това означава, че тя ще загуби вниманието му в момента, в който пред очите му се появи друга жена. А нито една нормална жена не би встъпила доброволно в харем. Харемите отново са израз на мъжките желания.

Физическа красота
Физическата красота има значение, но не определящо. И все пак външният вид има значение.

Споделяне
Мъжете смятат мълчанието за признак на мъжество. Жените го приемат като емоционалната откритост. Те имат нужда от емоционална връзка.
Към мъжете: Емоциите са пътят към сърцето (и всичко друго) на жената.

Уважение
Всъщност, това е нещото, което наистина искат жените. Защото то включва всичко – вниманието, грижата, обичта, любовта, комуникацията, истинският интерес към партньора, пълноценното сексуално общуване, приятелството, изграждането на дом и семейство, създаването и възпитанието на деца – здравите духовни, емоционални и материални основи на връзката. 

Източник: love-aholic.com / The Body Odd on NBCNews.com / megavselena.bg

Прочетете още