За какво завиждат най-много зодиите

За какво завиждат най-много зодиите
Снимка: Raúl González
29 Януари 2019

Истината е, че завист има у всеки, но понякога е трудно да я разберем. Дали материалните придобивки на другарчето или по-ефектната външност на дамата с по-скъпия автомобил пораждат това усещане за недооцененост? Във всеки случай, представителите на различните зодиакални знаци също завиждат различно.

Овен
Много конкурентни натури и завиждат най-вече за нечия по-успешна (от тяхната) изява, в каквато и да е област от живота. Те просто искат да са първи във всичко и ако някой се справя по-добре от тях в същото поприще, позеленяват от яд.

Телец
Материалистите на зодиака. Искрено се дразнят, когато животът на близките им приятели и познати е по-охолен и по-задоволен от техния. Телците искат да са тези, които разполагат с най-добрите блага и с най-луксозните вещи в своето обкръжение.

Близнаци
Уж изглеждат да са над нещата, но и те завиждат (като се стараят да не го показват). Най-много ги е яд, когато хората от обкръжението им не оценяват остроумието и готината им персона, а възхваляват някой друг, който (според тях) е под нивото им (минимум интелектуално).

Рак
Хората от този знак са много грижовни и отдадени във всяка една област от живота си. В замяна искат и очакват внимание и признание, а когато някой друг получава всичко това вместо тях и то незаслужено, буквално се изкривяват от яд.

Лъв
Лъвовете искат цялото внимание на света да е запазено за тях. Просто няма да се примирят, ако погледите на всички са вперени към нечия друга персона. Лъвът може да изпадне в истерична завист и дори ненавист към човек, който се опитва да го засенчи по някакъв начин.

Дева
Завиждат за почти всичко и почти на всички. Това е породено най-вече от тяхната огромна самокритичност и склонност към самосъжаление. Все им се струва, че другите имат по-хубави вещи, по-стройни фигури, по-готини гаджета, по-забавен живот, по-добре платени професии и т. н.

Везни
Подходът на Везните към завистта е елементарен. Те ще ви завидят, ако им се стори, че имате по-хубави дрехи или обувки от техните или ако се появите с по-модерна прическа от тяхната. Завистта на Везните най-често е маскирана зад снизходително поведение.

Скорпион
Хората от този знак са в състояние да изпитват свирепа завист по най-разнообразни причини. Скорпионът, чиято завист е предизвикана, става наистина много зъл. Това негативно чувство отключва при него дяволски ужасно, болезнено поведение към обекта на завистта му.

Стрелец
Стрелците наистина завиждат рядко, но ако се случва, задължително е смесено с раздразнение. Обикновено омаловажават на висок глас обекта на завистта си, опитвайки се да го принизят максимално – биха го заличили от света, ако можеха.

Козирог
Амбициозният Козирог изпитва най-голяма завист, когато животът на близките му върви в по-правилна и възходяща посока от неговия. Козирогът мечтае за висок социален статус и добра репутация, а ако някой друг ги получи вместо него, той изпушва от яд.

Водолей
Завист може да бъде породена в душата на човека Водолей, когато нечии чужди идеи и виждания бъдат сметнати за по-оригинални от неговите. Това наистина може да нарани представителя на тази зодия, защото обикновено се има за най-умния в обкръжението си.

Риби
Най-завистливите в зодиака! Хората от този знак процъфтяват в състояние на невротична завист (това ги мотивира). Независимо дали става въпрос за любов, визия, интелект или начин на живот – на тях все им се струва, че нямат това, което другите имат. И го искат, искат, искат...

Прочетете още