Три години след края на "Игра на тронове" представиха "Домът на дракона"

Три години след края на
Снимка: johanferreira15
4 Август 2022

Три години след края на сериала "Игра на тронове", авторът на литературната сага Джордж Р. Р. Мартин и актьорският състав на "Домът на дракона", който излиза по екраните на 21 август, разказаха на изложението Комик-кон в Сан Диего за предизвикателството да продължат световното явление, предаде АФП.

Сагата на американския писател беше основа за глобалния успех на сериала, както и за няколко спин-офа, които скоро ще бъдат пуснати на екран. Първият от тях е "Домът на дракона", базиран на книгата "Огън и кръв". Действието се развива 200 години преди събитията в "Игра на тронове" и разказва за кръвожадното семейство Таргариен и техните 17 дракона.

В "Дома на дракона" феновете на "Игра на тронове" ще открият предците на героите от осемте сезона на сериала на HBO, излъчвани между 2011 и 2019 г. По-специално тези на Денерис Таргариен. В актьорския състав са Ема Д'Арси, Мат Смит, Рис Айфанс, Оливия Кук.

"Историята започва в разцвета на династията, когато е с най-голяма власт, богатството и влияние", обясни сценаристът Райън Кондал. "Те притежават най-много дракони от когато и да било, и то точно преди да започнат да губят блясъка си."

Според него всеки от 17-те дракона ще има свои собствени физически характеристики и характер.

Джордж Р.Р. Мартин се пошегува, че новият сериал може да предизвика война между феновете догодина. 

Комик-кон тази година протича с пълен капацитет от 130 000 души за първи път от 2019 г., след което беше спрян заради усложнената световна обстановка.

Прочетете още