Скорпионът - магнетичен, дълбок и неразгадаем

Скорпионът - магнетичен, дълбок и неразгадаем
Снимка: daniel zimmel
6 Ноември 2017

Скорпионът е най-крайната и най-трудна зодия. Той се свързва с планетата Плутон, както и с 8-ми дом - домът на кризите, окончателното, смъртта, секса, скритото, но и духовното, прераждането и нарушаването на границите.

Скорпион е женски, неподвижен и воден знак. Както всички водни, това е знак на чувствата. Скорпионът е камикадзе - склонен е да стига до края на нещата, да минава 'отвъд', символично да се преражда. В живота му са възможни големи трансформации.

Скорпионът преживява изключително интензивно нещата. Неподвижността го кара да остане до края, не му позволява да избяга и той потъва все повече и повече в чувството, което има.  Силно преживява страха и болката, а една от основните му задачи е да ги трансформира в любов, което никак не е лесно. Фениксът, също негов символ, показва нагледно какво се случва вътре, тъй като външно Скорпионът няма да го покаже с нищо. Една от най-важните задачи пред Скорпиона, е да се освободи от желанията си, защото толкова силно и дълбоко иска нещата, че изпада в зависимост от тях и започва да им робува. Зависимостта може да се прояви като опит за властване и контрол, а също и ревност.

Скорпионът е най-опасният, отмъстителен и брутален сред зодиакалните знаци. В древните митологии знакът Скорпион се свързва с истории, в които героят слиза в долната земя, за да намери своята половинка, както в мита за Орфей и Евридика; за да събере частите на своя любим (Озирис), също като Изида; за да бъде съпруга на бога на подземния свят и да помага на душите на мъртвите - като Персефона, отвлечена от Хадес.

Скорпионът е обречен в този живот периодически да се спуска в мрака на несъзнаваното (чрез кризи, депресии, загуби, раздели и... търсачески хъс), да разчиства страховете и да се връща на горната земя със съкровището на новопридобитата сила. Скорпионът е знакът на желанията, които до такава степен владеят жертвата си, че тя не може да им устои и изпива чашата до дъно – там е смъртоносното зрънце отрова. Емоциите, чувствата и страстите са бурни и неконтролируеми – те са вътрешният ад на Скорпиона, през който представителите на този знак трябва да преминат, за да изгорят и да се преродят отново, но много по-могъщи.

Хората от тази зодия са отлични манипулатори - познават скритите кътчета на човешката душа и инстинктивно напипват слабото място на другия – имат проницателен ум, магнетичен поглед и остър език. 

Много Скорпиони (като пазители на прага между двата свята), често избират реализация в професии между живота и смъртта, между позволеното и табуто, между светлото и тъмното. Стават лекари, хирурзи, следователи, патоанатоми, погребални агенти, психиатри, психотерапевти, тайни агенти, наемни убийци, специални части за борба с престъпността, военачалници, сексолози, гмуркачи и екстремни спортисти.

Прочетете още