Представиха логото на предстоящата Евровизия

Представиха логото на предстоящата Евровизия
Снимка: Amio Cajander
2 Февруари 2023

Организаторите на Евровизия 2023 представиха графичната опаковка на тазгодишното издание на конкурса, което ще се проведе в Ливърпул. Тя комбинира флаговете на страната победител от миналогодишното издание на надпреварата – Украйна, както и на страната домакин – Великобритания, символизирайки музикалното и културно разнообразие на конкурса.

Слоганът „United by Music“ е символ на близкото и топло партньорство между двете държави. Великобритания пое домакинството на конкурса.

Графичната опаковка представлява поредица от свързани сърца, пулсиращи заедно в ритъма на музиката и обединяващи всички участници и зрители на надпреварата. Тя е изработена от британската агенция „Superunion Agency” в сътрудничество с украинското креативно студио „Starlight Creative”.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2023 ще се проведат на 9, 11 и 13 май в „Liverpool Arena”, а визуалната опаковка ще украси града и  културните му забележителности. 

“Изключително сме щастливи, че имахме възможността да създадем визуалната идентичност за 67-ото издание на „Евровизия“ с нашите колеги от „Starlight Creative”, споделя Стюарт Радфорд – креативен директор в „Superunion Agency”. “Изборът на темата и слоган за тазгодишното издание (United by Music), бе вдъхновено от наши детайлни проучвания, които показаха, че когато гледаме, слушаме и се наслаждаваме на музика на живо заедно, човешките сърца започват да бият в унисон. Това ни доведе и до концепцията за 160-те милиона сърца, биейки като едно, точно в духа и традициите на „Евровизия“.

Украйна спечели правото да домакинства Евровизия 2023 след победата на групата Kalush Orchestra и тяхната песен „Stefania”. Тя се превърна в хит в цяла Европа, до момента официалният видеоклип има над 48 милиона гледания в YouTube. 

EBU взе решение да предостави домакинството на конкурса на Великобритания, завършила на второ  място в Торино, благодарение на Сам Райдър и неговия международен хит „Spaceman”. 

67-ото издание на „Евровизия“ ще бъде реализирано от британската телевизия BBC в партньорство с украинската телевизия NTU. Това ще е първо домакинство за Великобритания от 1998 г., проведено в Бирмингам, в следствие на победата на Katrina & The Waves и тяхната песен „Love Shine a Light”. Евровизия 2022 беше гледана от 161 милиона зрители в цял свят.

Прочетете още