"Мръсни танци" - 32 години по-късно

Снимка: NFGphoto
19 Септември 2019

Филмът "Мръсни танци" е една от вечните класики на американското кино от края на 80-те години на XXв. Вероятно са много малко хората, които не са гледали поне един път романтичната лента.

Патрик Суейзи и Дженифър Грей, тяхната артистичност, непринуденост и младост правят "Мръсни танци" още по-специален за всеки зрител. 32г. след световната премиера на 21 август 1987 г., обръщаме поглед именно към Дженифър, която се прочу още повече със своята роля на добрата и отзивчива "Бейби" или Франсис Хаусман, както е пълното име на героинята. 

Дженифър Грей е родена на 26 март 1960 г. в Ню Йорк. Тя е дъщеря на актьора Джоуел Грей и актрисата и певица Джо Уайлдър. Учила е в частното училище „Далтън“, където се е занимавал с танци и актьорско майсторство. Преди няколко години Джоуел Грей призна, че е хомосексуален. Грей споделя за сп. "Пийпъл", че семейството и приятелите му са знаели за хомосексуалната му ориентация, но самият той едва сега се е почувствал достатъчно уверен, за да я оповести публично. 

Дженифър Грей каза за сп. "Пийпъл", че е доволна, че баща ѝ се е почувствал достатъчно спокоен и уверен, за да разкрие публично хомосексуалната си ориентация.

"Независимо на каква възраст, независимо колко време му е отнело, когато човек се отърси от лъжите или полуистините, това означава свобода", споделя Дженифър Грей.

Грей е омъжена за актьора и режисьор Кларк Грег и имат една дъщеря.

Ролята на Франсис Хаусман – Бейби във филма „Мръсни танци“ я нарежда сред големите звезди на киното. За "Мръсни танци" тя е номинирана за "Златен глобус" за най-добра актриса. През 1984 година се появява с малка роля във филма на Франсис Форд Копола "Котън клуб". Появява се и в "Приятели" през 1995 г. в един епизод в ролята на Минди. Участва в 11-я сезон на Dancing With the Stars и печели. През 2019 г. участва в три епизода в ТВ драмата "Анатомията на Грей", както и във филма Bittersweet Symphony.

Прочетете още