Годината на земния глиган и късметлиите сред зодиите за 2019-та

Годината на земния глиган и късметлиите сред зодиите за 2019-та
Снимка: Rawpixel Ltd
31 Декември 2018

2019-та ще премине под знака на Земния глиган (или свиня) и е свързана с последната зодия от китайския хороскоп. 

 

Вие сте зодия глиган, ако сте родени през една от следните години: 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007. Според китайския зодиак, годината на Земния глиган ще е изпълнена с късмет. 2019 г. е идеалното време както да изкарвате пари, така и да инвестирате. Годината на прасето ще е пълна с радост, приятелство и любов за всички зодии.

Работа
В професионален план годината за Плъх, Вол, Заек и Коза/Овца ще бъде отлична. Тези хора ще бъдат пълни с енергия и комбинативност. Ще имат предпоставки да се възползват от всяка възможност и да реализират целите си. Техните усилия ще бъдат възнаградени между юли и октомври 2019 г. В началото на есента и към края на 2019 г. те ще трябва да работят по-усилено, ако изберат да се включат в голям проект с екипна работа.

Специалистите по Фън Шуй препоръчват да поставите в портфейлите си китайски монети, за да привлечете пари и просперитет. Може да ги пъхнете и в чекмеджето, където съхранявате фактурите, разписките, договорите и цялата правна документация, свързана с финансовия поток на бизнеса ви.

Професионалната дейност на Тигър, Кон, Маймуна и Свиня през 2019 г.
В края на февруари и през целия март е най-добре да балансирате усилията си, в противен случай рискувате да бъдете обладани от изтощение. Само през октомври и ноември 2019 г. хората от тези зодиакални знаци ще могат да постигнат всичките си цели.

Здраве
Нервността ще бъде враг през 2019 г. за Плъх, Вол, Куче и Маймуна. Ето защо не трябва да позволявате да хабите излишна енергия. Правите ли го, ви очаква стрес и постоянно безсъние. Според Фън Шуй, трябва да поставите статуетка на костенурка в западния ъгъл на дома си. За да запазите баланса, трябва да спортувате редовно.

Освен радостните моменти ще ви предстоят и различни изпитания през тази година и е важно да дадете всичко от себе си да се справите. Най-добрият начин да привлечете късмета към себе си е чрез статуетка на животното, което символизира годината. По този начин синхронизирате своята енергия с тази на животното, което от своя страна ви помага да привлечете към себе си повече късмет и благоденствие през годината.

Астрологът Оксана Хорват-Станчева съставя хороскопа, който ще ви представим:

"През 2019 г. планетата на късмета Юпитер ще минава през знака, който управлява – Стрелец. Това положение обещава много щастливи възможности и успехи преди всичко на Стрелците, но годината ще е късметлийска и за други огнени знаци – Овните и Лъвовете. Като цяло през 2019 г. късметът ще работи на пълни обороти, което се случва веднъж на 12 години, затова ако някой не е успял да направи нещо по-добро с живота си през тази година, до голяма степен сам ще си е виновен. Като това не важи, разбира се, за съдбовните изпитания в живота ни, които не могат да бъдат избегнати дори и при голяма подкрепа от Юпитер.

Двете планети на трудностите, кризите и изпитанията Сатурн и Плутон ще се намират в Козирог през предстоящата година, което означава, че за Козирозите годината ще е пълна с предизвикателства и те нямат право да бъдат безотговорни. Пред сериозни изпитания може да се изправят и другите земни знаци – Дева и Телец, като специално за Телците годината може да донесе неочаквани промени, които значително да нарушат комфорта им.

За българите годината ще е по-добра от последните няколко, късметът няма да ни подмине. Ще има щастливи новини, възможности за по-добро качество на живот, както и повече радост в сърцата. Но в същото време годината ще е и много хаотична и бурна, и в много ситуации ще се налага да се действа по усет и интуиция, а не по логика. Добре е да се търсят възможности за обединяване на усилия и ресурси – и на лично, и на професионално, дори и на политическо ниво.

Ще има големи промени във финансовия сектор, като цяло през 2019 г. може да се очакват значителни преразпределения на материалните ресурси. Тази тенденция вече е започнала през 2018 и ще продължи с още по-голяма сила. Това означава, че богатите може да станат по-малко богати, а бедните – по-малко бедни. Тези, които са будни, активни и не се страхуват да рискуват, ще могат да подобрят значително финансовото си положение. Добри области за бизнес тази година ще са недвижимите имоти, туризмът, международните проекти, международните финанси и борсите.

Един е най-важните акценти за тази година е семейството. Това е година, в която разделените семейства ще се събират, трудните семейства ще могат да намерят баланс, несемейните хора ще могат да срещнат сродната си душа. А щедрият и благосклонният Юпитер ще дава разширение в семействата с много деца. Бебетата на 2019 година ще са късметлийчета, а предвид това, че през годината няма да има дълги неблагоприятни периоди, рядко ще има трудни хороскопи.

2019 година е много подходяща за сключване на брак, придобиване на семейни имоти, раждане на деца и за всички други важни семейни събития. Струва си да се обръща специално внимание на семейните ни задължения, да се грижим за родителите и корените си, да прекарваме повече време с децата си. Семейството ще е извор на ресурси и подкрепа и в добри, и в лоши моменти. Особено благословени в семейно отношение през 2019 година са Овните, Близнаците, Лъвовете, Девите, Козирозите и Рибите.

Хубавите дати за сключване на брак са: 5.05 и 12.05, 7.06, 5.07, 2.08, 9.08, 1.09 и 4.10.  Но все пак най-важно е хората, които сключват брак, да си пасват, а за 2019-а е важно и да подхождат отговорно към решението си за създаване на семейство. Без да поемаме отговорност за делата и думите си няма да стигнем далече през тази година.

2019 г. неминуемо ще донесе сериозни промени в живота ни, затова е добре ние самите активно да променяме нещата – да търсим развитие в работата, да повишаваме квалификацията си, да стартираме нови проекти, да се осмеляваме да преследваме целите си по-упорито. Уран влиза в Телец, а това значи, че имаме реални шансове да материализираме мечтите си.

Януари и февруари ще са по-напрегнати и с риск от много конфликти  и провокации, май може да донесе доста хаос и бъркотии, но за кратко, юни и юли малко ще объркват семейни планове и спокойствие. Но като цяло през 2019 година няма да има сериозни продължителни неблагоприятни периоди. Дори и най-напрегнатите ситуации ще се разрешават бързо. През март, юли и ноември ще има периоди на ретроградния Меркурий, в които трябва да внимаваме с договори, комуникация, технологии и пътувания.

И в световен мащаб годината няма да е спокойна – както в политически план, така и относно природните бедствия и катаклизми. Не очаквам да се стига до крайности, но някои военни конфликти също ще са голяма тема през 2019-а. Има риск и от големи земетресения, пожари, срутвания и свлачища с много жертви по света. Но за България рискът от подобни бедствия не е висок, по-скоро ще се разминава с по-малки беди. Но е важно да се внимава и да не се поемат неоправдани рискове през януари, февруари, март, май и септември, тогава напрежението е най-голямо."


Източник: kmeta.bg

Прочетете още