В ритъма на сезона спечели награди с VISIT.Varna.bg - официален туристически портал на Варна!

ВАРНА – МОРСКАТА СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ

Колоритна Варна е най-големият български черноморски град, истинска крайбрежна столица. Удобното местоположение, транспортни връзки и природни дадености са превърнали тази част от страната в същински рай за пътешественици и откриватели.  

Историята на Варна започва преди седем хилядолетия. Градът-пазител на най-старото обработено злато в света е една от люлките на европейската цивилизация. Съкровището от Варненския халколитен некропол, открито преди повече от 50 години, е признато за най-старото технологично обработено злато в света, с  най-голяма концентрация на златни артефакти от V хилядолетие пр. Хр. и е с най-висока проба на метала. Със своята уникалност то привлича хиляди туристи от всички континенти в Археологическия музей на морския град.

https://visit.varna.bg/bg/nay-staroto-zlato-v-sveta.html

Варна е и първият град – морски курорт на България… На 10 юни 1921 г. общинската управа обявява Варна за специален морски курортен град. През 1925 г. е издаден и указ на цар Борис, с който Варна официално става морски курорт.

Във  Варна и около Варна се намират едни от най-красивите плажове в България – обширни златисти пясъчни ивици, зелена прохлада, чисто море и разнообразие от курортни комплекси и местности, зони за отдих и места за възстановяване. Тук всички намират своя рай – и семействата с деца, и младите хора, търсещи забавление, и любителите на природата, които предпочитат тиха и спокойна почивка.

https://visit.varna.bg/bg/beaches_varna.html

Първият морски курорт на България „Св. Св. Константин и Елена“,  познат от 115 години с красивите си морски пейзажи и прекрасна природа, днес привлича с живописно крайбрежие, уютни плажове, чист въздух като дарява здраве и красота чрез силата на морето и на минералните извори, с които е богат комплексът.

https://visit.varna.bg/bg/st_constantine.html

„Златни пясъци“ е разположен на 16 км северно от морската столица Варна сред прохладната гора на едноименния природен парк, съвсем близо до златистата пясъчна ивица. Легенда разказва, че черноморски пирати закопали на брега на днешния курорт чудно златно съкровище. Морето обаче отмъстило за злините на бандитите, като превърнало златните накити и пари в прекрасен фин златен пясък…

https://visit.varna.bg/bg/golden_sands.html

VISIT.Varna.bg e официалният туристически портал на Варна, където може да откриеш винаги актуална информация за събитията в града, да се запознаеш с историята и символите на морската столица, да намериш своето любимо място за почивка, развлечение, разходка или идея за кратко бягство от рутината на ежедневието…

В разгара на сезона, Радио ENERGY и VISIT.Varna.bg, официалният туристически портал на Варна ти дават възможност да спечелиш страхотни награди за твоето морско лято!!!

Влез в Инстаграм профила на Радио ENERGY, отговори на въпроса на VISIT.Varna.bg и може да спечелиш:

 • комплект плажна чанта с тениска и сувенири VISIT.Varna.bg
 • фотоалбум "Златната древност на Варна" и безплатен вход за двама за Археологически музей-Варна
 • винена спа терапия за 1 човек в МедиСПА център Естрея, к.к. Св.Св.Константин и Елена

  Печеливши:
  Ралица Цветкова - плажна чанта с тениска и сувенири VISIT.Varna.bg
  Илияна Чобанова - фотоалбум "Златната древност на Варна" и безплатен вход за двама за Археологически музей-Варна
  Детелина Георгиева - винена спа терапия за 1 човек в МедиСПА център Естрея, к.к. Св.Св.Константин и Елена

Играта не е активна!