Заедно празнуваме „Варна - 100 години курортен град“! Спечели много яки награди!

Варна с богата празнична програма за 100-годишния си юбилей от обявяването на града за морски курорт

На 10 юни 1921 г. град Варна официално е обявен за морски курорт. Четири от най-посещаваните дестинации в България ще бъдат домакин на изложбата „Варна – 100 години курортен град“. Инициативата ще започне и завърши в морската ни столица и е част от богатата празнична програма на Варна по случай вековния юбилей.

Честванията на годишнината започнаха със засаждане на 100 дръвчета в Морската градина, а в края на април бе валидирана пощенска марка. До ноември в морската ни столица ще се реализират серия тематични пешеходни турове, посветени на развитието на Варна като курортен град. Участниците ще имат възможност да посетят забележителности, да се насладят на уникалната архитектура из града, да посетят градски хотели и др. Инициативата е в партньорство със Съюза на екскурзоводите в България.

В навечерието на пика на тържествата ще бъде издаден фотоалбум „Варна – 100 години морски курортен град", проследяващ историята и всички важни моменти от развитието на курорта.

Празничната програма на община Варна включва изнесени концерти в курортните комплекси, конкурс на тема „Разкажи своята история, свързана с Варна“ чрез рисунка, есен, разказ, стих, писмо, снимка и др., онлайн игра през септември, както и Гларус-кабаре – ретро спектакъл на Държавния куклен театър, представящ скечове из живота на Варна в 20-30-те години на 20 век.

Заедно празнуваме „Варна- 100 години курортен град“.

Всеки делничен ден през тази седмица VISITVarnaBG и радио ENERGY ще раздават подаръци! Последвай VISITVarna в Instagram, отбележи трима твои приятели под поста за деня в Instagram профила на Радио ENERGY и всеки ден петима ще печелят::

  • раница
  • шоколадови изкушения
  • шапки
  • тениски
  • фотоалбум „Варна-100 години курортен град“ и USB брандиран химикал


Печеливши:
Цветана Вълчева
Илиян Тонев
Анита Антонова
Десислава Владимирова
Катерина Иванова

Женя Манева
Зори Монова
@saiankata 
@borisovaa_b 
@liqnkaa.v 

Златина Соколова
Анка Пеева
Христина Петрова
Симона Т.
Христо Йорданов

Георги Николаев
Сияна Д
Надежда Борисова
Гергана Славова
Павлин Маринов

Никола Василев
Силвия Дафинина
eli_too7
Мария Колева
Стефка Петрова
 

Играта не е активна!