Запознайте се с четириногите богаташи на Инстаграм

Запознайте се с четириногите богаташи на Инстаграм
Снимка: Stock Catalog
26 Юли 2021

Днес едни от най-популярните видеа в Инстаграм са на домашни любимци. Често те изкарват повече пари дори и от инфлуенсърите. Зад тези животни стои екип от специалисти и индустрия за десетки милиарди долари. Ето и някои домашни любимци, които изкарват по-високи доходи от повечето хора.

Котката Смути
Смути има едни от най-впечатляващите очи за котка. Благодарение на чара си, тя взима по 7000 долара на публикация. Освен в Инстаграм тя има и добре развиващ се профил в TikTok. Определяна като „Пухкавата кралица“, ликът на Смути може да се види и върху календари и чорапи.

Лил Бъб
Лил Бъб се превърна във феномен в интернет, благодарение на уникалния си външен вид и изплезен език. В социалните мрежи има почти 3 милиона последователи, а цената за публикация от профила ѝ е малко над 8000 долара. Въпреки, че котката почина преди години, профилът ѝ е все така активен.

Чупет
Добре известната котка, чийто собственик, беше Карл Лагерфелд има профил в социалните мрежи от години. Днес тя няма нужда да се притеснява колко пари ще спечели от Инстаграм, тъй като наследи от своя собственик 3 милиона долара.

Марутаро
Марутаро живее в Япония заедно със своя собственик, който печели по 8500 долара за пост. Известното куче е порода шиба ину и неговият чар е, че е вечно усмихнат. На снимките Марутаро винаги показват кадри от неговия живот. За разлика от други Инстаграм кучета той никога не е облечен в дрехи и не позира.

Нала
Нала е със сигурност най-известната котка в Инстаграм, като има над 4 милиона последователи, които и дават почетно място в книгата на Гинес като „котката с най-много последователи в Инстаграм”. Със скромната сума от 12 800 долара на публикация, тя е сред най-печелившите котки в социалните мрежи, а зад гърба си със сигурност има и екип от специалисти.  

Джифпом
Неустоимо сладкото куче померан има над 10 милиона последователи в профила си в Инстаграм. Сумата, която взима за публикация, е също толкова впечатляваща – приблизително 32 000 долара. Цената не плаши големите компании и днес Джифпом е едно от най-добре печелещите кучета в социалните мрежи.

Померанът Бертрам
Бертрам е очарователното куче, което има приблизително половин милион последователи. Той става известен, след като собственикът му публикува негова снимка, на която е облечен като мечката Падингтън. Марките, които се интересуват от Бертрам, плащат около 35 000 долара на пост.

Grumpy Cat
Едно от първите животни, които печелят хиляди долари от социалните мрежи. Изображенията на котката, която винаги изглежда в лошо настроение, събират фенове от цял свят. През 2014 г. собственичката Табата Бундесен създава марката Grumpy Cat Limited, оценена на 100 милиона долара и включваща няколко продукта с лицето на котката. Марката продължава да е все така печеливша, дори и след смъртта на котката.

Прочетете още