За каква ваканция мечтае всяка зодия

За каква ваканция мечтае всяка зодия
Снимка: lina smith
5 Август 2022

Овенът е цар на импулсивните решения. Затова той е в състояние да организира буквално ден преди заминаването двуседмична ваканция за цялото семейство. Освен това обича да е в движение. Неговата идеална ваканция е интензивна, понякога екстремна, на моменти лежерна и задължително с голям километраж зад гърба.

За Телеца перфектната ваканция е тази, при която не се налага да организира ежедневните занимания, да готви, да чисти стаята си и т.н. Хубав хотел на брега на морето, задължително с добра кухня, басейн – какво повече да желае човек, за да релаксира пълноценно!

Близнаците са любознателни и комуникативни. Те не обичат да спират на едно място. Същото важи и за ваканциите им. Пътешественици по душа, те са готови да изминат стотици километри, просто за да се насладят на красивия залез или да видят любопитна забележителност.

Да се отпусне с най-добрия масаж, да изпробва най-новата терапия за лице – това е смисълът на ваканцията за Рака. СПА комплексите са сякаш измислени и създадени да удовлетворяват нуждите на представителите на тази зодия.

Родените под знака на Лъва обичат бляскавите места, където ходят световните звезди или поне местата, за които се говори, че са посещавани от прочутите. За тях е важно дестинацията да бъде хит в момента и да получат максималните удобства по време на ваканцията си като разбира се, мястото трябва да предлага достатъчно добри забавления.

Девата не оставя нищо на случайността. Тя е изключително рационален знак и затова организира своята ваканция месеци предварително. Не харесва шумните места. Предпочита такива, които я зареждат с позитивна енергия. Планината отговаря напълно на представата ѝ за идеален отдих – там може да се отпусне както физически, така и духовно.

Ако може да си го позволи, роденият под знака на Везни ще обиколи света с кораб. Круизните пътешествия въплъщават представата на този зодиакален знак за перфектна ваканция, тъй като са комбинация от елегантност, аристократичност и в същото време шанс да посети много места, когато корабът акостира. В цялата тази комбинация има и много романтика. А и така ще бъде задоволено любопитството му, тъй като круизите минават през едни от най-интересните местности.

Скорпионът би бил доволен да разгледа някой интересен европейски град. Но не повърхностно или за ден-два. Когато отиде на избраното от него място, Скорпионът попива на 100% атмосферата. Той не просто разглежда забележителностите, ако има такива, а се потапя в живота там. Харесва му да посещава местните нетуристически заведения, да пазарува от кварталните магазинчета редом с жителите на града, да се весели в нощните клубове, които категорично не попадат в популярните справочници, да се почувства част от мястото.

Екзотичните дестинации оглавяват топлистата на Стрелеца. Това е най-страстният пътешественик от всички зодии. Стрелецът обаче предпочита да разглежда далечните от дома му места, където флората и фауната искрят от цветове и звуци. Той не оставя нищо на случайността и строго планира своята ваканция. Всеки път тя е различна, необикновена и запомняща се.

Представителите на зодия Козирог са домошари. Те обичат домашния уют и хубавата храна, по възможност допълнени от персонал, който да ги обгрижва. Екофермите или селските почивки са добро решение за тях. Този тип почивка ги отпускат и им дават възможност да опитат местни специалитети, приготвени от биопродукти. Обичат също така да гостуват. Те с удоволствие се впускат в далечни пътувания, само за да постоят 2-3 дни при своите приятели, които не са виждали от години. Не харесват лъскавите курорти, но ако някой им подари такава ваканция, няма да откажат и ще стегнат куфарите си точно за два часа.

Водолеите са динамични, любопитни, независими и артистични натури. Когато става въпрос за избор на перфектна ваканция, те, без да се замислят, биха посочили някой голям град, в който има бурен нощен живот или място, където им предлагат различни възможности да се докоснат до изкуството – например театрален фестивал или интересни галерии.Ако градът е край море, още по-добре.

Почивката на Рибите трябва да е край вода. А ако тази вода има пясък и вълни, това би било прекрасно. На море! Няма какво да се каже повече. За Рибите гледката на хоризонта, където синята вода се слива и прелива в синьото небе, действа релаксиращо. Затова не се чудете, когато ги откриете последни на морския бряг. Рибите обичат да летят в своята фантазия – а какво по-добро място за тази цел от притихналия плаж?

Прочетете още