Време за нови избори - слънчево затъмнение в Близнаци

Време за нови избори - слънчево затъмнение в Близнаци
Снимка: Dean McDonnell
10 Юни 2021

Да преосмислим света на комуникацията. Да останем будни за новите възможности. Да търсим себе си в света на думите.

Първото Слънчево затъмнение за годината, което ще се реализира на 10 юни в 13:53ч., ще ни отведе към тези и много други теми, които ще бъдат свързани с промени в контекста на Близнаците.

Дали затъмнението ще предложи промени във взаимоотношенията с приятелите, с нашите деца, с любимия човек или пък ще отвори нова страница в професионалния или социалния ни живот, до голяма степен ще зависи от това къде попада в нашата рождена карта. Като всяко новолуние Слънчевото затъмнението представлява среща на Слънцето и Луната, но този път към тях се присъединяват и лунните възли.

Когато срещата е свързана със Северния възел може да бъдем сигурни, че всичко ще ни води към нови хоризонти и неограниченото бъдеще. Близнаците по същността си са свързани с дуалистичното начало, с тъмната и светлата страна и тук изборът ще бъде водещ. Ще трябва да решим по кой път мечтаем да поемем и разбира се – да си позволим да се променяме, така че да преоткрием себе си. 

Тъй като всичко това се случва в Близнаците, няма как да не обърнем внимание на ретроградния Меркурий, който се е настанил изключително близо до новолунието. Едва ли ще може да продължим напред без да се обърнем към миналото, да се срещнем с повтарящи ситуации и модели, които този път очакват да подходим различно и да отворим нова страница.

Предизвикателният аспект на Меркурий с Нептун вероятно ще се опита да ни поведе и по пътя на илюзиите – ще ни се иска да повярваме в най-доброто, дори и тайничко да знаем, че то не е напълно истинско. Опитайте се да се свържете със своята интуиция, доверете се на ирационалното усещане, което може да ви подскаже следващата стъпка.

Всичко това се случва малко преди Марс да влезе в зоната на Лъва, когато ще искаме да действаме с увереност – сякаш даваме най-доброто на света. През последните седмици обаче той се намира в знака на Рака заедно с Венера, а всичко това ни прави по-уязвими и чувствителни. Емпатията, грижата и усещането за света са още един слой от взаимоотношенията и вероятно трябва да открием как той да заработи по-добре, така че да използваме рационалната енергия на Близнаците.

Сюжетът на Слънчевото затъмнение ще се разиграе броени дни преди втората среща за годината между планетата на реда – Сатурн и планетата на бунта – Уран. Втората квадратура за годината ще се реализира на 14 юни и отново ще трябва да се запитаме дали е нужно да внесем повече свобода или повече ред в своя живот.

Присъствието на голям брой планети в така наречените мутабилни или подвижни знаци ни подсказва, че движението и промяната са единственият възможен път към мечтите, но за да бъдат реализирани, трябва да бъдем наясно със себе си, с вътрешните си бунтове, страхове и неизявена чувствителност.

Прочетете още