Цените по празниците в европейските градове и в България

Цените по празниците в европейските градове и в България
Снимка: Kaydee H
27 Ноември 2018

Много от нас все още се чудят къде да прекарат Нова година и един от вариантите е да се поровим в сайтовете за групово пазаруване. Филтрирайки само офертите за предстоящия празник, виждаме, че цените за дните около 31 декември са шокиращи. Сравнението показва, че много от нашите популярни курорти изпреварват по цени голяма част от европейските дестинации. Без да оспорваме чара и качеството на българските услуги, сравнихме някои от промоциите за новогодишните празници.

В 5-звезден хотел във Велинград престоят на Нова година ще ни струва 1113 лв. на човек. За тях ще получим 3 нощувки със закуски и вечери като едната е празнична, в цената обаче не влиза транспорт. Празникът в Барселона е малко по-скъпо - 1190 лв. на човек. В тази сума влизат 5 нощувки със закуси, както и самолетният билет, трансфери и панорамни обиколки.



Новата година в 5-звезден хотел в Боровец за двама струва 1736 лв. за 3 нощувки със закуски и вечери. В китната хърватска столица Загреб, за 3 нощувки със закуски и вечери по Нова Година, плащаме 386 лв. В цената е включен и организиран транспорт.

В популярната СПА дестинация Огняново може да посрещнем новата 2019 г. срещу 422 лв. с включени закуски и новогодишна вечеря. В Разлог цената е 500 лв. и в нея влизат 3 нощувки със закуски и вечери на човек, едната празнична. 529 лв. пък ще ни струва престоят в 5-звезден хотел в Девин. В цената влизат 3 нощувки на човек със закуски и гала вечеря. В тези оферти обаче не влиза организиран транспорт.



До австрийската столица Виена с разходка до Будапеща може да отидем за 598 лв. на човек. В тях са включени 4 нощувки със закуски, 3 вечери и транспорт. За Нова година в Охрид ще ни трябват 266 лв. за 2 нощувки със закуски и вечери, едната празнична. Да посетим Неум в Босна и Херцеговина трябва да платим 264 лв. на човек, като в пакета са включени 4 нощувки със закуси и вечери в 3-звезден хотел със собствен транспорт.

Златна Прага може да посетите за 429 лв. на човек със закуски и транспорт. Нова година може да посрещнете и на брега на Черногорската ривиера като 4 нощувки cъс закуски и 3 вечери в 4-звезден хотел в град Тиват ще ви струват 274 лв. Офертата е с личен транспорт и се доплаща за празнична вечеря 80 лв.



В Хисаря за 3 нощувки на човек със закуски и празнична вечеря са нужни 327 лв. Друга оферта за същия курорт предлага 3 нощувки на човек със закуски и празнична вечеря за 653 лв. За 279 лв. на човек може да посетите Истанбул за 3 нощувки със закуски и 2 вечери. Офертите за турския мегаполис не надвишават 300 лв., като в цените е включен и транспортът.

Да посрещнете Нова година в Черна гора и Дубровник с организиран транспорт за 5 дни/4 нощувки със закуски и 3 вечери в 4-звезден хотел ще ви струва за 369 лв.



В румънската столица Букурещ може да отидете за 219 лв. на човек, в които са включени транспорт и три нощувки със закуски в 4-звезден хотел. До Виена, Будапеща и Белград с включени 3 нощувки със закуски, автобусен транспорт, водач, туристическа програма цената е 360 лв. на човек.

В гръцката столица Атина за Нова година може да отидем срещу 390 лв. на човек с включен транспорт и 4 нощувки със закуски.

*Цените на офертите са сравнени в сайта за групово пазаруване Vsichkioferti.bg.

Прочетете още