Тест: Изберете си място на дървото и открийте скритите си емоции и желания

Тест: Изберете си място на дървото и открийте скритите си емоции и желания
Снимка: tdm911
7 Юни 2024

Винаги е интересно да разберем някои дълбоки аспекти на своята личност, както и да научим как и къде се вписваме в света около нас. Днес ви предлагаме да направите този кратък психоемоционален тест, разработен от известния британски психолог Пип Уилсън.

Уилсън e експерт по емоционална интелигентност и учене чрез преживяване. Той създава теста с дървото, за да помогне на деца, млади хора и възрастни да осъзнаят своите чувства и емоции.

Този тест ни помага да разпознаем и засилим емоциите и до известна степен да разберем социалния си статус в обществото. Целта му е да помогне на хората да увеличат максимално собствения си потенциал и да постигнат баланс в живота.

За да направите теста, трябва само да погледнете картинката долу. Дървото представлява познато място или обстановка като училище, работно място, вашето семейство или приятелски кръг. Всяка фигурка на дървото символизира различни емоции и чувства чрез позицията и езика на тялото си. Трябва да изберете две от човечетата, които стоят на дървото и са номерирани с числа от 1 до 21. Първият ви избор трябва да е фигурката, с която се идентифицирате, а вторият – какъв ви се иска да станете в бъдеще.

По този начин първото число ще разкрие какви са емоциите ви в момента и как ви виждат околните, докато второто избрано число ще покаже към какво състояния на духа несъзнателно се стремите.

Запомнете номерата, които сте избрали, след което можете да разгледате какво разкрива тестът за вас:

Фигура 1
Вие сте мотивиран човек, готов да преодолее всякакви препятствия, за да постигне целите си. Ако проявите упоритост, усилията ви със сигурност ще бъдат възнаградени с успех. Въпреки че понякога сте разочаровани от предизвикателствата, не забравяйте, че в живота ви има хора, които са готови да подадат ръка за помощ.

Фигура 2
Вие сте любезен и жизнерадостен човек, който се радва на здрави социални и лични отношения. Това ви дава усещане за удовлетворение в живота. На първо място винаги поставяте любимите си хора. Винаги сте готови да предложите помощ и насоки, когато е необходимо. Близките ви ценят като добродушен и надежден приятел.

Фигура 3
Вие сте решителен човек, който постоянно иска да се учи и да успява в живота. Решени сте да преодолявате трудностите и сте благословени с добри приятели, които ви насърчават да преследвате мечтите си. Докато покорявате нови върхове, не забравяйте онези, които са ви помогнали по пътя.

Фигура 4
Околните ви възприемат като весел и добродушен човек. Стремите се към стабилен живот и кариера. Въпреки че мечтаете за големи постижения, не ви се иска да преминете през досадния, скучен и дълъг път, който води до триумфа. Избирането на фигурка номер 4 е свидетелство за перфекционизъм и усърдие. Вие сте човек, който не пилее енергията си за излишни неща, поради което може понякога да пропускате важни шансове. За да осъществите мечтите си, трябва да се изкачите на дървото, без да се страхувате от падане.

Фигура 5
Изборът на номер 5 показва, че може често да се чувствате изтощени, като умората може да се дължи на някакви здравословни или емоционални проблеми. Липсва ви „жизнена сила“, което ви кара да се чувствате изтощени и без ентусиазъм. За да възвърнете силата и мотивацията си, може да се заемете с хобита, които сте обичали в миналото, или да усвоите ново умение. Не забравяйте, че просто преминавате през лоша фаза, която можете да преодолеете чрез постоянни и последователни усилия.

Фигура 6
Вие сте целеустремен и амбициозен човек, а работата с ръце ви носи щастие. Ако сте се захванали с нещо, нищо не може да ви попречи да го постигнете. Вие сте самодисциплинирана и непоколебима личност и винаги давате най-доброто от себе си.

Фигура 7
Вие сте целенасочен и фокусиран човек, който се води от силно чувство за дълг и се наслаждава на смислена работа. Когато се почувствате претоварени, трябва да поемете глътка въздух и прекарате време с приятели, отдавайки се на дейности, които ви носят радост. Това ще ви помогне да се устремите към целите си с нова страст и сила.

Фигура 8
Избралите номер 8 са мечтатели и имат богато въображение. Те са креативни и винаги имат нови идеи, с които вдъхновяват и околните. Вие обичате да живеете в своя собствен свят и сте склонни да бягате от реалността в света на фантазиите. Въпреки че интроспекцията е най-добрият начин за подобряване на самосъзнанието, прекаленото замисляне върху вашите дела може да попречи на здравословното ви взаимодействие с околната среда.

Фигура 9
Вие имате весел, лек нрав и цените малките радости в живота. Обичате забавленията и да се наслаждавате на хубавата храна, красотата около вас и щастливите взаимоотношения. Не трябва да се страхувате от промените, приемете ги като нови предизвикателства, чрез които ще разширите мирогледа си.

Фигура 10
Вие сте адаптивен човек, който цени стабилността. Приоритетите в живота ви са добре балансирани. Вие сте доволни от това, което имате, и намирате хубавото в простите неща. Най-голямото ви предимство е, че сте много адаптивни към всякакви житейски промени.

Фигура 11
Вие сте любимецът във вашия социален кръг, довереното лице, на което разчитат всичките ви приятели. Те ви доверяват своите тайни и се обръщат към вас за съвети и подкрепа. Вие сте комуникативни и сте най-щастливи, когато сте в компанията на позитивни хора.

Фигура 12
Вие сте човек с активен социален живот и винаги сте готови да окажете емоционална подкрепа на приятелите си. Отличавате се като общителна личност, а любимите хора са на първо място в живота ви.

Фигура 13
Вие сте затворен в себе си човек и предпочитате да прекарате време насаме пред това да излезете с други хора. Възможно е да се притеснявате или страхувате да бъдете около другите и избягвате да се сближавате с много хора. Вашата интровертност може да доведе до прекалено обмисляне и тревожност, което намалява мотивацията ви за действие. За да преодолеете пристъпите си на безпокойство, опитайте се да общувате със свои съмишленици.

Фигура 14
Вие сте човек, страдащ от вътрешни сътресения, които са ви оставили емоционално изтощен. Чувствате се психически, физически и емоционално изтощени и имате спешна нужда от презареждане. За да се справите с тази неприятна ситуация, потърсете помощ от близките си.

Фигура 15
Вие сте човек, който се е адаптирал добре към своята среда и гледате позитивно на всичко. Радвате се на удобна и стабилна позиция в живота. Цените всичко, което имате и намирате стойност в простите неща. Най-голямото ви предимство е, че сте адаптивни към всякакви житейски промени.

Фигура 16
Вие сте подкрепящ и отговорен човек и имате нужда да закриляте най-близките си. Вашите качества са оценени и това ви кара да се чувствате възнаградени. Понякога може да се почувствате уморени да бъдете най-отговорният – не се чувствайте виновни; никой няма да ви обвини, ако имате нужда от малко пространство и почивка.

Фигура 17
Вие сте човек, който се радва на внимание и обича да се чувства обгрижван и защитен. Въпреки че ви харесва да бъдете глезени, вие също сте ценени като полезен приятел. Не се страхувайте да тръгнете по собствения си път и да се устремите към повече самостоятелност. Това може да отвори нови възможности в кариерата ви.

Фигура 18
Вие сте общителен, непринуден човек, който се чувства най-сигурен в компанията на любими хора. Да имате вълнуващ социален живот е от съществено значение за вашето щастие. Умеете много добре да работите с хора и приятелите ви разчитат на вас за всичко.

Фигура 19
Избралите номер 19 обикновено са щастливи хора с положителни възгледи за живота. Вие сте склонни да се фокусирате върху доброто и отхвърляте негативното. Освен това сте ценени от околните като емпатичен и много мил човек.

Фигура 20
Ако сте избрали номер 20, вие сте роден лидер с високо самочувствие. Добре осъзнавате своята собствена значимост. Хората ви слушат и следват, но може да ви е трудно да ги допускате до себе си и да оставяте друг да води вместо вас. Смирението е ключова черта на успешните хора и ако можете да поработите върху него, ви очакват още повече успехи.

Фигура 21
Не сте в мир със себе си, въпреки че имате успехи и в личен, и в професионален план. Затворили сте се за другите и това ви носи горчивина. Трябва да се опитате да разкриете чувствата си пред близките си и да предприемете съзнателни стъпки, за да управлявате нивата си на стрес.

Прочетете още