Шакира и Карди Би изпяха “Punteria” за новия албум на латино дивата

Шакира и Карди Би изпяха “Punteria” за новия албум на латино дивата
Снимка: Nuță Lucian
25 Март 2024

След 7-годишна пауза Шакира официално се завръща на музикалната сцена с новия си студиен албум “Las Mujeres Ya No Lloran”. В превод на български името на албума означава „Жените вече не плачат“.

Проектът излиза в период от живота на звездата, в който тя се съвзема от раздяла и продължава живота си и сама отглежда двамата си синове – Милан и Саша. “Las Mujeres Ya No Lloran” е 12-ти албум в кариерата на латино дивата. Той включва 16 песни, от които 8 чисто нови, 1 ремикс и 7 абсолютни хита, сред които “TQG” с Керъл Джи, “Te Felicito” с Рау Алехандро и “Copa Vacía” с Мануел Турисо. Вече е факт и колаборацията с Карди Би – “Punteria”.

Колекцията е явно свидетелство за устойчивостта и силата на Шакира, която споделя многократно в интервюта през последните месеци, че ѝ се е наложило да събере парчетата от себе си и да ги съедини отново, за да продължи напред живота си като самотна майка.

“Трябваше да преобразя тези травматични преживявания в нещо продуктивно“, споделя звездата в свое медийно участие, дни преди официалната премиера на албума. През 2022 г. тя и футболистът Жерар Пике обявиха раздялата си, а скоро след това стана ясно, че 10 години по-младият Пике има и нова връзка. 

Работата по “Las Mujeres Ya No Lloran” е била терапията за певицата, която чрез музика успява да канализира чувства като гняв, отчаяние, разочарование и болка. Проектът разкрива пред публиката на колумбийката едно ново лице на Shakira – на феникса, който се надига от пепелта за нов живот.

Прочетете още