Оскари 2021: Мария Бакалова не спечели, но получи признание от холивудската звезда Брад Пит

Оскари 2021: Мария Бакалова не спечели, но получи признание от холивудската звезда Брад Пит
26 Април 2021

93-тата церемония на наградите на Американската академия за кинематографично изкуство и наука ще бъдат запомнени с етническото многообразие на номинирани и победители, с това, че се случиха на жп гара (Union Station), както и с първите в историята номинации на две жени в две от най-важните категории – за най-добър филм и за режисура. Това са Клои Чжао за "Земя на номади" и Емералд Фенъл за "Момиче с потенциал".

Наградите ще бъдат запомнени и с първата актьорска номинация за Оскар на българската актриса Мария Бакалова за "Поддържаща женска роля" за участието ѝ в "Борат 2", но призът отиде при корейската актриса Юн Йо-Джонг за филма "Минари". Е, Мария не спечели статуетката, но получи признание от Брад Пит, който връчваше наградата в нейната категория. Той я приветства с думите "Добре дошла, Мария" и оприличи 24-годишната бургазлийка с Мерилин Монро, допълвайки, че "един ден ще бъде голяма звезда".

Мария Бакалова блестеше на червения килим в бяла рокля на Louis Vuitton.

Снимка: https://www.instagram.com/mariabakalovaofficial/

Фаворитът за златните статуетки "Земя на номади" триумфира и получи "Оскар" за най-добър филм, както и за режисура. Американската режисьорка от китайски произход Клои Чжао стана първата азиатка и едва втората жена след Катрин Бигълоу, удостоена с приза за режисура. Звездата във филма - актрисата Франсис Макдормант спечели своя 3-ти Оскар за главната си роля в лентата. 

Антъни Хопкинс спечели Оскар за главна мъжка роля за "Бащата", с което 83-годишният актьор стана най-възрастният носител на отличието. За съжаление той не присъства на церемонията, с което края на събитието не получи необходимия блясък, но призът за Хопкинс е безспорен.

Даниел Калуя получи "Оскар" за най-добър поддържащ актьор, изпълнявайки едната от двете главни роли - на лидера на Черните пантери Фред Хамптън, във филма "Юда и черният месия".

Певицата H.E.R. спечели златната статуетка за най-добра песен от филм с "Fight for You" от "Юда и черният месия".

Прочетете още