Miley Cyrus спечели първата си награда Grammy

Miley Cyrus спечели първата си награда Grammy
6 Февруари 2024

Miley Cyrus спечели първата награда Grammy в кариерата си за песента "Flowers". Изпълнителката се превърна в един от големите победители на церемонията в Бевърли Хилс като грабна общо 2 статуетки.

Cyrus прибра у дома призовете за „Най-добро солово поп изпълнение“ и „Запис на годината“ за безапелационния си хит, който излезе в началото на миналата година.  

31-годишната изпълнителка на “Flowers” ​​изглежда се бе вдъхновила от емблематичния конусен сутиен на Мадона с персонализирания й външен вид, който изглежда бе направен изцяло от златни безопасни игли. Почти цялата ѝ кожа се виждаше в мрежестата рокля, която покриваше само гърдите ѝ и образуваше метални бикини около кръста ѝ.

Тя запази темата за златното момиче със златни токчета, оставяйки роклята си да говори, като се освободи от аксесоари.

Поп звездата пристигна без гаджето си Макс Морандо, с когото започна да излиза през 2021 г., след като двойката отиде на среща на сляпо, въпреки че майка ѝ Тиш и сестра ѝ Бранди също бяха забелязани на червения килим на шоуто за наградите преди пристигането на Майли.

Наградата за „Най-добро солово поп изпълнение“ й беше връчена от легендата в музиката Mariah Carey, а тази за “Запис на годината“ – от актрисата Meryl Streep. Без изненади, парчето беше изпълнено и по време на самата церемония, като публиката прие емоционално певицата на сцената. 

В речта си за приемането на наградата за „Запис на годината“ Miley подчерта колко значими са за нея статуетките след близо две десетилетия работа в музикалната индустрия. Изпълнителката получи общо 6 номинации за едни от най-престижните категории, включително и „Албум на годината“ за проекта си “Endless Summer Vacation”. 

"Flowers" оглавяваше класацията Billboard Hot 100 в продължение на 8 седмици след дебюта си и счупи рекорда на Spotify за най-много стрийма за една седмица с повече от 100 милиона слушания. Парчето оглави и родния еърплей чарт за 2023-та година. 

Прочетете още