Miley Cyrus направи "Flowers" най-продавания сингъл в света за 2023 година

Miley Cyrus направи
Снимка: NessaLovesYou
28 Февруари 2024

Miley Cyrus получи глобалната награда за сингъл на Международната федерация на фонографската индустрия (IFPI) за песента си „Flowers“. Отличието се връчва ежегодно на изпълнителя с най-продавания сингъл в света за годината във всички цифрови формати от организацията, която представлява звукозаписната музикална индустрия в световен мащаб.

„Flowers“, която излезе в началото на миналата година оглавяваше Billboard Hot 100 в продължение на 8 седмици след дебюта си и счупи рекорда на Spotify за най-много стрийма за една седмица с повече от 100 милиона слушания. Освен това стана №1 в редица територии - Обединеното кралство, Австралия, Ирландия, Белгия, Швейцария, Австрия, Канада, Дания, Швеция, Полша, Португалия, Нова Зеландия, Холандия, Германия, Норвегия, Финландия, Франция, Близкия изток, Северна Африка, Китай и много други! Оглави и родния еърплей чарт за 2023-та година и наскоро донесе на изпълнителката две награди Grammy (за „Най-добро солово поп изпълнение“ и „Запис на годината“).

Taylor Swift, която миналата седмица беше обявена за Глобален звукозаписен изпълнител на годината на IFPI, фигурира в топ 10 на класацията два пъти, като „Cruel Summer“ достига №7, а „Anti-Hero“ е поставен на девето място.

„Calm Down“ на Rema със Selena Gomez се превърна във втория най-продаван сингъл за годината, докато „La Bebe“ на Yng Lvcas и Peso Pluma е на шесто място, подчертавайки глобалното нарастване на популярността на афробийт.

На трето място в класацията е „Kill Bill“ на SZA, която взе три награди Grammy тази година, докато „Die For You“ от The Weeknd и Ariana Grande е под №4.

Графиките на IFPI улавят стрийминг, изтегляния и физически формати във всяка страна директно от участващите звукозаписни компании, които след това се преобразуват с помощта на „уникалната“ методология на търговския орган в единична глобална диаграма.

Предишният носител на глобалната награда за сингъл на IFPI беше „As It Was“ на Harry Styles и песента вече е под №5 в глобалните сингли за 2023г.

Прочетете още