Марина Сати завладя британските чартове

Марина Сати завладя британските чартове
Снимка: WOMEX
10 Юни 2024

За първи път в историята албум на гръцки изпълнител е в топ 10 на Обединеното кралство. Участничката в тазгодишната Евровизия - Марина Сати, продължава да покорява световните класации, чупейки рекорд след рекорд.

Тази седмица колекцията ѝ „P.O.P.“ е под номер 8 в топ 10 на най-популярните нови албуми в света, сред имена като Били Айлиш, Зейн и Childish Gambino. Проектът ѝ „P.O.P.“ завоюва и място в Топ 10 на най-известните дебютни албуми във Великобритания, при това със 100% песни на гръцки език.

Според Spotify, „P.O.P.“ на Сати е десетият най-слушан нов албум на Острова за тридневния период 17-19 май. В южната ни съседка Марина продължава да е номер 1 в YouTube Trends със сингъла „LALALALA“ (3,7 милиона гледания на официалното видео), а „ZARI“ е песен номер 1 по стриймове в Spotify за изминалата седмица.

Сати е и единственият гръцки артист с повече от 3 милиона месечни слушатели в Spotify, а преди няколко дни тя стана първата изпълнителка, заела топ 3 на Spotify Greece Top200 (#1 „ZARI“, #2 „MIXTAPE“, #3 „LALALALA“).

Прочетете още