Как зодиите пият кафето си

Как зодиите пият кафето си
Снимка: Rafael Saldaña
17 Септември 2019

КАФЕТО НА ОВЕНА
е преди всичко сутрешно. По изгрев Слънце. Това е най-ранната доза – малко, но силно кафе. Силно тонизиращо, горещо, черно, без захар, без сладки глезотийки, еспресо, но и експресно кафе, илно съживяващо и подтикващо към действие. Още, това е бързо пиене на кафе, на 2 – 3 глътки, без много приказки. Овните слаби кафета и разредени течности не обичат. Може да е едно, но да е изправящо косата.

КАФЕТО НА ТЕЛЕЦА
се пие бавно. Телецът не обича да го пришпорват, особено когато се отдава на своите удоволствия. Ако бърза, ще предпочете да го отложи за някой по-спокоен момент. Много добре подсладено и с мляко. Вкусът е омекотен и приятен. Предпочитанията – със сметана, с мед, кафява захар, на уютно и приятно местенце. Сметаната не се щади, нека да има. Нека да има кроасани, кифлички, много сладкиши около кафето. Всъщност при Телешкото кафе не е ясно кифличките ли са към кафето или кафето е към кифличките.

КАФЕТО НА БЛИЗНАЦИТЕ
е преди път, по време на път и след път. Да, Близнашкото кафе рядко е на маса, преди всичко в ръка. Това са кафета в пластмасови и картонени чаши, изобщо всички видове временни чаши, особено картонени с надписи и реклами. Това е и кафето в термос, в раница. Кафето на Близнаците често върви с навика да се държи цигара в устата. 

КАФЕТО НА РАКА
е арено кафе, кафе в джезве, кафе на пясък. Кафе, приготвено в домашна обстановка, на стар котлон или на стара печка. Рачешкото кафе се приготвя с присъствие – някой стои до джезвето и следи момента, когато то ще се надигне, но няма да изкипи. Кафе с каймак и с утайка – за да се гледа после на кафе. Типично за Рака е кафето да се сервира в керамични красиво изписани чашки – с цветя, орнаменти и богата украса.

КАФЕТО НА ЛЪВА
е тузарско кафе, кафе за ценители. Не очаквайте, че Лъвът ще се шляе по какви да е кафенета и ще пие посредствени кафета. Тук се търси класата, както във вкуса, така и в сервирането. Кафето на Лъва е здраво кафе с наситен и концентриран вкус, къса доза за силни усещания. Лъвското кафе се приготвя от специална селекция висококачествени сортове. Носи усещане за индивидуалност и изтънченост. Сервира се в първокласни заведения, 5-звездни хотели, на VIP събития и партита. 

КАФЕТО НА ДЕВАТА
е преди всичко био кафе, кафе органик, кафе с грижа за здравето. Освен като освежителна напитка Девата би си позволила да пие екологично чисто кафе, за да намали риска от хронични заболявания и да повиши качеството и продължителността на живота. За „ползите“ от стандартното кафе Девата ще ви изнесе здравна беседа и ще ви осветли по въпросите за дехидратация на организма в следствие на употребата му, неблагоприятното му влияние върху кожата и повишаващото киселинността на организма действие и т.н.
Кафето на Девата не е евтино кафе, поради спазването на определени стандарти и изисквания при отглеждането му. Но за безопасността на здравето Девата не жали средства, които влизат в категорията разумни разходи. 

КАФЕТО НА ВЕЗНИТЕ
е най-приятното и романтично кафе. С изтънчен вкус и в комфортна обстановка това Венерино кафе сближава много души. На чашка Везнишко кафе за са започнали много любовни романи. Това е кафе за двама, кафе, на което се правят интересни предложения.
За артистичните Везни, ценители на изкуствата, особено им пасва кафе лате арт, или това е моментът, когато една чаша кафе се превръща в истински шедьовър. Лате арт е техника в приготвянето на кафе, представляваща изсипване на млечна пяна в чаша с еспресо, в резултат на което се получават различни красиви форми и шарки. Лате арт е рисуването върху млечната пяна на кафето с разнообразни инструменти и техники. 

КАФЕТО НА СКОРПИОНА
е силно и черно. Тук е истинският вкус на кафето, без добавки към вкуса и аромата му. Горчиво кафе, концентрирано и с наситен вкус, кафе без захар и подсладители. Най-много като допълнение му подхожда черният шоколад. Скорпионското кафе е силно тонизиращо и не е за слаби натури. Скорпионската доза кафе се пие след тежък труд, след големи физически и психически усилия, когато силното кафе трябва за кратко да ви възвърне силите. Скорпионово кафе се пие и преди нощна смяна, преди нощен труд, когато трябва да си пълноценен и във форма, че и дори супер продуктивен.

Скорпионовото кафе е допинговата доза за спортисти и фитнес маниаци. Силното Скорионово кафе е главен виновник за повишеното отделяне на адреналин, любимецът на Скорпионите и любителите на силни усещания. Адреналинът е хормон, мобилизиращ всички енергийни ресурси на организма, а за Скорпиона е просто непростимо да не си в състояние на най-добрата и върхова форма.

КАФЕТО НА СТРЕЛЕЦА
можете да поднесете в голяма чаша - добавете към него колкото се може повече екстри. Стрелецът обича пълнотата и изобилието навсякъде, включително и в чашата кафе. Стрелецът обича обемисти чаши, преливаща сметана и всякакъв род заливки. С това кафе винаги върви и едно много вкусно похапване и едно много богато меню от сладкиши и закуски – мъфини, кексове, брауни, сандвичи. От всичко по много – както би казал Стрелецът, правейки своя избор.

КАФЕТО НА КОЗИРОГА
е много делово. Около него няма много приказки, а предимно концентрация за работа и сериозна атмосфера. Съпроводено е с планове и графици, с гледане на часовника и планиране на важни срещи. Козирогът също предпочита черното кафе, горчиво, но не прекалява с дозите кофеин.
Кафето на Козирога това е кафето на шефа, поднесено в точния момент, по всички парила на етикецията, придружено от сутрешната преса.

КАФЕТО НА ВОДОЛЕЯ
е в необичайна ситуация, на необичайно място, при случайни срещи. Водолейското кафе не признава традицията, излиза извън нейните рамки и разчупва обичайните стандарти за пиене на кафе. Тук са доста нетрадиционни вкусове и експерименти с кафето, както и необичайни и странни марки кафе, които залагат на сензацията. Кафето на Водолея - това е различното кафе. 

Кафето на Водолея е кафето до компютъра ви, до лаптопа или то е компанията на таблета ви. Това е и кафето-компания на фейсбука, което пиете, докато общувате с многобройните си интернет приятели. Поради факта, че интернет пристрастява и изцяло поглъща вниманието ви, компютърното кафе се конкурира с интернет за степен на пристрастяване. Ако то е вече изстинало, битката е спечелена от интернета.

КАФЕТО НА РИБИТЕ
удовлетворява най-различни вкусове и предпочитания. Рибите не се придържат към определен стил на пиене на кафе или към определена марка кафе. Но едно е особено характерно за Рибешкото кафе – изискването за пълен релакс. Ето защо силните кафета не са характерни за този знак, защото пречат на отпускането и релаксацията. Освен това нарушават и спокойния сън на Рибите и медитативната им нагласа.

На чаша кафе покрай морския бряг, с поглед зареян в необятните сини хоризонти, или покрай басейна в СПА хотела, на далечни екзотични места на края на света – това е Рибешкото кафе. Да не пропускаме и съчетанието на кафето с алкохол, типично за този лесно поддаващ се на зависимости зодиакален знак. Кафето на Рибите изисква още и интимност. Това не е кафе в шумни компании на оживени места. Необходимо му е уединение и спокойна атмосфера. Тук можем да споменем кафе на райбер, кафе далеч от хорските очи, кафе около което ще се споделят тайни и лични признания.

С кафето на Рибите се предсказва. То има магически качества, около него витае тайнствена атмосфера, неговите фигури по чашата са отпечатък на вашите мисли, чувства и намерения. Обърнете ли чашката върху чинийката, вече сте във властта на Рибешкото кафе.

Прочетете още