Как жените убиват любовта

Как жените убиват любовта
Снимка: Xen Dan
3 Декември 2019

Популярна статистика гласи, че 42% от двойките рано или късно се разделят и като основни причини за това се изтъкват липсата на уважение, негативното въздействие на самочувствието, стремежът към доминиране във връзката, а също и някои дразнещи недостатъци, като например навикът да се живее в безпорядък. Уж безобидни в началото, има и още доста дразнещи навици, които след продължително практикуване могат да доведат до разрив дори в най-добрите семейства, при това - присъщи предимно на нежния пол. Ето 5 от тях:

Нахлуване в личното пространство
В началото на съвместния живот може да бъде дори забавно да се намесваш в личния живот на партньора, и това поведение е типично за много жени. Ако мъжът не се разбунтува срещу това прекрачване на границите го чака незавидно бъдеще на мъж под чехъл, при което не може да направи и крачка без одобрението на любимата. Това има просто обяснение: жените са по-социални от мъжете и се чувстват по-комфортно, когато са близо до любимия. А природата на силната половина от човечеството предполага необходимост от повече лично пространство, в което мъжете се чувстват уверени и спокойни.

Разговор с недомлъвки
Когато жената не може да си каже направо онова, което иска, но ѝ е важно да сподели, започва да си служи със загадъчни фрази и недомлъвки. Това по принцип не е добра идея, тъй като мъжкото мислене е по-директно – повечето представители на силния пол не обичат да разгадават шифровани послания.

Детинско поведение
Жените могат да обсъждат с плам и с часове всяка ситуация, дори най-дребната ситуация, но е факт, че потокът от емоционални излияния плаши мъжа, свикнал на ясни, точни и логични коментари. Пред импулсивността на своите дами повечето мъже предпочитат умението им да контролират емоциите си. Това, естествено, не означава да не проявяваме никакви чувства, но е добре да имаме предвид, че той може да се дразни.

Очакване за неща, което той не е обещавал
Жените се влюбват в потенциалните възможности на мъжете и след време се разочароват от тях. Като не говорим само за материалната страна на живота, а и за различните възгледи за възпитанието на децата, за кариерата, пътешествията. Единственият начин да се избегне това разочарование е да се обсъдят всички спорни моменти отрано, а не жените да се учудват защо техният партньор не откликва на плановете им.

Критики по адрес на други жени
Колкото са по-остри критиките по адрес на познати и непознати жени, толкова мъжът е по-склонен да вижда недостатъците на своята дама. По правило критикуват тези, които са неуверени в себе си, завистливите прибягват до злословия, преиначаване и сплетни, за да манипулират, а яростните обиди, свързани с другите, могат да говорят за желанието на жената да се прави на жертва.

Прочетете още