Радио ENERGY и радио и телевизия CITY се включват в #Jerusalemadancechallenge

Радио ENERGY и радио и телевизия CITY се включват в #Jerusalemadancechallenge
29 Септември 2020

Песента Jerusalema предизвика толкова голям интерес в световен мащаб, че този месец тя стана най-популярната песен на Shazam в света. Записан от африканския продуцент Master KG и с вокали на Nomcebo, сингълът излиза за първи път в края на 2019г. Веднага набира голяма популярност и оглавява местните класации. След като започва да се излъчва в ефира на ENERGY и CITY, тя става най – търсената песен и в Shazam България.

Провокирани от блокадите, които Covid-19 предизвика, група приятели от танцово студио в Ангола, публикуват видео, на което изпълняват танца на песента и подканват приятелите да се включат. Така стартира #JerusalemaDanceChallenge по целия континент и скоро след това и бързо обхваща света. Появяват се десетки флашмоб видеа, които предизвикат безброй уроци и клипове в YouTube и TikTok. Видеото даде на песента съвсем нов живот като африкански поп химн.

Тя има религиозни текстове на зулуски, но нейното ритмично и оптимистично темпо, достига до милиони хора, независимо от религията. Емоционалните видеоклипове на здравни работници в Южна Африка, Зимбабве, Италия, Демократична република Конго, САЩ, Австралия и Пуерто Рико се превърнаха в източник на надежда за пациентите, борещи се с Covid-19, тъй като някои страни преживяват втора вълна.

Известни личности като футболиста Кристиано Роналдо и певицата Джанет Джаксън публикуват видеа, които събират милиони  гледания в YouTube.

Радио ENERGY и радио и телевизия CITY също се включват в #Jerusalemadancechallenge. Видеото към песента е заснето в София, пред Националния дворец на културата. В танцовото предизвикателство взеха участие момчетата и момичетата от International Dance Academy 360, DA Clique,
Movin’ Art и Cool Kids с хореографи Милен Данков и Реми Тоин.

Може да видите клипа в социалните мрежи на медиите, по телевизия CITY и в YouTube канала на Radio ENERGY.

Прочетете още