Изпуснали сме извънземните

Изпуснали сме извънземните
17 Декември 2018

Учен от НАСА твърди, че интелигентен извънземен живот най-вероятно вече е посетил Земята, пише английското издание Daily Mail.

Силвано П. Коломбано, който работи в отдела за Интелигентни системи на НАСА, вярва, че може да сме пропуснали събитието, тъй като посетителите може би се различават много от традиционните форми на живот, основани на въглерод, с които е свикнало човечеството.

Едно от най-масовите наблюдения на НЛО е документирано в периода 1989-1990 г. в региона обхващащ Белгия, Франция и Англия, като най-многобройни са свидетелствата в Белгия. Така наречената „Белгийска НЛО вълна“ или „Белгийското НЛО нашествие“, започва през есента на 1989-та и продължава до началото на 1990-та година. За този период, над 13 500 човека обявяват, че са наблюдавали ниско летящи, безшумни черни триъгълници. Над 2600 души дори описват подробно своите наблюдения, а странните обекти са засечени и от радарите на белгийските военно-въздушни сили и в един от случаите са изпратени два военни изтребителя Ф16 да преследват неидентифицираните летящи обекти.

Според експерта, сегашното ни мислене за извънземен живот е твърде ограничено. „Просто искам да кажа, че интелигентните форми на живот, които бихме могли да намерим и които биха могли да намерят нас (ако вече не са), може да не са съставени от въглеродни организми като нас.“, пише Коломбано в свой доклад.

Той вярва, че извънземният живот може да е напреднал много отвъд човешките технологии и дори да е овладял междузвездното пътуване.

Трябва да се връщаме към най-ценните си предположения.“, смята Коломбано. „Като се има предвид, че технологичното развитие на нашата цивилизация започва едва преди 10 хил. години и видяхме възникването на научни методологии само през последните 500 години, можем да предположим, че прогнозирането на технологичното развитие дори през следващите хиляда години е проблем, да не говорим за 6 милиона пъти тази цифра.“, обяснява експертът.

Той също предупреди, че радио вълните може да са остарели.

Коломбано призова физиците да вземат участие в „спекулативната физика“, основавайки се на най-солидните ни теории, но „с известна готовност да разширят възможностите на природата на времето и енергията“ и да „разглеждат феномена на НЛО като достоен за изучаване“.


Източник: vesti.bg

Прочетете още