Изложба разказва за реалността с бездомните животни

Изложба разказва за реалността с бездомните животни
Снимка: Garry Knight
29 Ноември 2019

Организацията за защита на животните „Четири лапи", с подкрепата на Община Велико Търново, откри изложба под мотото  „Осинови любовта" като част от националната си кампания „Осинови.ме”.

До 29 ноември в изложбеното пространство на ул. „Независимост“ 48, пред Факултета по изобразително изкуство, любителите на животните от Старопрестолния град ще могат да видят 39 снимки и да научат историите на 29 спасени от улицата или търсещи дом кучета и котки от цялата страна. Всички те отразяват реалността на бездомните животни. Някои от тях разказват истории с добър край, а  други отразяват трудния живот, който имат уличните животни и напомнят, че те са се озовали на улицата не по свое желание.

Това е второто поставяне на изложбата, след като беше показана за пръв път в София по случай Световния ден за защита на животните.

“Радваме се, че Община Велико Търново прие нашата пътуваща изложба. За пореден път местната власт в града подкрепя начинанията на „Четири лапи” и показва сериозна ангажираност в темата за хуманното отношение към животните. Съвместните ни усилия през годините превърнаха Велико Търново в един добър пример за правилна и ефективна работа за намаляване на броя на бездомните животни по хуманен път. Надявам се и други Общини да ни подкрепят и тази изложба да обиколи цяла България, защото тя е наистина въздействаща, а проблемите на бездомните животни са проблеми на всички нас” - сподели Явор Гечев от „Четири лапи”.

Изложбата е част от конкурс, който се проведе през лятото в рамките на кампанията на „Осинови.ме”. Кампанията на „Четири лапи“ има амбициозната цел да ангажира вниманието на обществото, като засили информираността му за проблемите, свързани с живеещите на улицата или в приюти бездомни животни. Основната мисия на кампанията е да вдъхнови повече хора да осиновяват животни, както и да помогне за възпитанието на адекватна култура по отношение отглеждането на домашни животни.

В конкурса на тема „Осинови любовта” се включиха хора от цялата страна със свои фотографии, които изобразяват в един кадър как те виждат живота на бездомните животни.

„Четири лапи" е международна неправителствена организация за защита на животните с централа във Виена, Австрия и представителства в 15 страни, сред които и България. Организацията популяризира хуманното отношение към животните чрез последователни кампании и проекти. У нас организацията е позната най-вече с Парка за танцуващи мечки край гр. Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо и с дейностите си в помощ на бездомните животни, като за последните 10 години организацията е помогнала на хиляди кучета и котки от цялата страна чрез лечение, намиране на дом и кастрация.

 

Прочетете още