Gente De Zona за първи път в България на 17 юни – идват за Франкофоли в Пловдив

Gente De Zona за първи път в България на 17 юни – идват за Франкофоли в Пловдив
3 Април 2023

Кубинските регетон майстори Gente De Zona се присъединяват към Имани, LP, Gims, Bon Entendeur, Shouse, La Caravane Passe и Елена Папаризо за най-големия франкофонски фестивал в света – Франкофоли в Пловдив на Гребната база на 16 и 17 юни.

Превърнали се от улична рап формация в световноизвестно дуо Alexander Delgado Hernández и Randy Malcom Martínez - Gente De Zona, идват в България за първи път за Франкофоли 2023, a датата на концерта им у нас, 17 юни, е и първата за тяхното актуално европейско турне. Дуетът се появява на музикалната карта през 2013 г. с "Yo Quiero (Si Tu Te)", в която участва Pitbull. Но "Bailando", мега хитът на Енрике Иглесиас от 2014 г. с тяхно участие, прави дуото разпознаваемо на международно ниво, като видеото към песента събира над 3 милиарда гледания!

В продължение на десетилетие и половина любопитно изследване и усъвършенстване на различни звуци, Gente De Zona вече могат да се похвалят като носители на шест латиноамерикански награди Grammy, записват с изпълнители като Марк Антъни, Кайли Миноуг, Талия, Питбул, Дженифър Лопес и др.

Песента им "Patria y Vida", печели две награди Latin Grammy през 2021 и предизвиква революция и протести от страна на кубинския народ в и извън Съединените щати. Последният им албум "Menor a Mayor" е издаден през април 2022 г.

Билетите за Франкофоли са в продажба в мрежата на Eventim.bg, Еpaygo.bg и на касите на EasyPay в цялата страна. Последни новини и програмата по дни за фестивала е на: www.francofoliesbg.com и https://www.facebook.com/francofoliesbg. Френският фестивал се провежда на Гребната база в Пловдив.

Събитието е част от програмата „Наследство 2023“ на Фондация „Пловдив 2019“ и се осъществява с любезната подкрепа на Община Пловдив и с медийното партньорство на Радио ENERGY и Радио и Телевизия CITY.

Прочетете още