Ето защо не бива да смесваме алкохол с кисели краставички

Ето защо не бива да смесваме алкохол с кисели краставички
Снимка: Image Base
14 Май 2022

Защо не се препоръчва да смесваме алкохол с кисели краставички и чипс, споделя д-р Анатолий Власов в интервю за "Вечерняя Москва". Там той назова редица храни, които е вредно да се комбинират помежду си. Според него е опасно алкохолните напитки да се консумират с кисели краставички и пикантни ястия.

"Всички тези храни в комбинация с алкохол допринасят за това да пиете повече, тъй като солта, която се съдържа в тях, задържа и предизвиква чувство на жажда", казва той. 

Специалистът призова да не се смесва алкохол с фаст фууд, чипс, мариновани храни и полуфабрикати. Според лекаря, мазната или пикантната храна може да доведе до тежки последици за панкреаса, стомаха и черния дроб. 

Прочетете още