Безплатно обезпаразитяване на кучета в 5 столични парка този уикенд

Безплатно обезпаразитяване на кучета в 5 столични парка този уикенд
Снимка: Erik Drost
11 Октомври 2019

Българският ветеринарен съюз организира провеждането на образователна кампания на тема "Превенция и профилактика на Ехинококозата". В рамките на кампанията от съюза организират безплатно обезпаразитяване на кучета в пет столични парка.

На 12 октомври, събота, от 11 до 17 часа образователната кампания ще се проведе на територията на Южния парк, Северен парк, Борисова градина, парк "Гео Милев" и Парк "Дружба" - езерото.

Целта на кампанията е популяризиране превенцията срещу Ехинококозата и информиране на обществото за навременните мерки, които трябва да се вземат в борбата с болестта, известна сред хората  като кучешка тения. Проблемът с това заболяване е голям, тъй като през последното десетилетие, по данни на Националния център по заразни и паразитни болести, България е на първо място по брой оперирани хора от ларвална ехинококоза сред европейските страни.

Към ветеринарните лекари ще се присъединят водещи фирми производители и разпространители на ветеринарномедицински продукти, които ще осигурят необходимите медикаменти за извършване на профилактиката на Ехинококозата.

Прочетете още