Няколко хитрини за това как да преборите по-лесно настинките

hitrini-kak-da-preborite-nastinkite-pesno
Снимка: Faruk Ateş
29 Октомври 2014

Сезонът на гриповете започна с разгара на октомври и нахлуването на по-студен въздух. Предлагаме ви тази година да бъдете по-добре подготвени като не позволите на вирусите да ви се качат на главата ;))



Едва ли има човек, който да обича да пие хапчета, но в грипния сезон се налага. Освен бабините съвети, се наложи да потърсим още изцелители за различните неразположения.



Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат навреме, без да се налага да се залежавате дълго вкъщи : ) Гарантираме, че с тяхна помощ ще преборите грипа с лекота и ще знаете как да се отървете по-лесно от вирусите занапред. Най-хубавото е, че не трябва да разчитате на фармацефтичната индустрия! Надяваме се, че няма да ви се наложи да използвате тези напомпващи имунната система трикове скоро, но поне ще имате идея как бързо и ефективно да обърнете нещата в своя полза, ако грипът почука на вратата ви.

1. При възпалено гърло: чай с мед – задължително добавяте резенче лимон! Или опитайте ябълков сайдер с оцет. Така ще атакувате бактериите в самото начало.



2. Кашлица: нуждаете се от ¼ лимон, поръсен със сол и черен пипер. Трябва да изядете 'вкусотийката', за да почувстватe облекчение.



3. Запушен нос: пийте много течности! Това ще отслаби хремата и ще предпази синусите от „блокиране“. Правете и повече физически упражнения.



4. Главоболие: магнезият в бадемите помага и успокоява този дискомфорт. Хапвайте смело ядки ;))



5. Влажна хрема: към 2 чаши дестилирана топла вода добавете половин чаена лъжичка сол, с капкомер изтеглете част от разтвора, наклонете глава назад и капнете малко в ноздрите си. Ако се налага, повторете.



6. Температура: преди лягане, накиснете памучни чорапи в студена вода, нагрейте добре краката си в легенче с гореща вода и след това обуйте мокрите чорапи. Отгоре им обуйте втори чифт чорапи – вълнени. Това ще засили кръвообръщението и ще намали температурата. Завийте се хубаво и легнете да поспите, щом се събудите, резултатите ще са налице : )

Прочетете още