Зоополиция и в България!

Зоополиция и в България!
m.netinfo.bg
30 Януари 2018

Над 430 полицаи у нас вече ще се занимават и със сигнали за инциденти с животни. Служителите в новата „Зоополиция” не са допълнително назначени, а са досегашни оперативни полицаи, които вече ще съвместяват две дейности. До момента във всяка Областна дирекция на МВР имаше по двама полицаи, които отговаряха за сигнали за инциденти с животни. След новите промени броят им ще нарасне до около 15.

"Винаги, когато някой има нужда от зоополиция, ще има човек, който ще го чуе и няма да попадне на дежурен, който няма да знае за какво става дума", убеден е министърът. Част от зоополицаите ще преминат обучение в Холандия, заяви директорът на „Национална полиция” старши комисар Христо Терзийски.

28 патрулки пък вече ще носят надпис „Зоополиция”. А Валентин Радев предупреди гражданите да не очакват действия като от холивудски филм.

"Хората да не си представят, че тези автомобили ще имат място, където ще събират кучета, птици... Има организации, които се занимават с това. МВР е контролен орган и искам добре да се знае това, за да не бъдем натоварени с очаквания като от филми", коментира министърът.


Източник: fakti.bg

Прочетете още