В памет на 2Pac: 22 години по-късно

В памет на 2Pac: 22 години по-късно
Снимка: Shelby L. Bell
7 Септември 2018

На днешния 7 септември се навършват 22 години от похищението над 2Pac. Феновете знаят фактите - това е денят, в който 2Pac е прострелян в Лас Вегас.

Вечерта започва обичайно за рапъра - с присъствие на мача между Mike Tyson и Bruce Seldon в MGM Grand Hotel в Лас Вегас. След мача, 2 Pac, Suge и други нападат Орландо Андерсън, член на Southside Crips, заради лична разправа. По-късно 2Pac напуска хотела и се отправя към къщата на годеницата си (Kadida Jones). В края на вечерта 2Pac отново излиза, за да отпразнуват победата на Mike Tyson. В 23:10 2Pac и Suge пресичат East Flamengo Road, когато към тях се приближава бял кадилиак и от колата се открива огън. Стреляно е 13 пъти, докато 2Pac се опитва да се скрие на задната седалка.

Улучен е 4 пъти - на две места в гърдите, веднъж в бедрото и веднъж в ръката. Suge e леко одраскан от куршум, прави обратен завой и се насочва към болницата. Рапърът не преживява последвалите операции и светът се прощава официално с него на 13 септември 1996г. 

Changes - 2Pac 

2Pac е кръстен на вожд на инките: Тупак Амару, което означава „блестяща змия“, а Шакур се превежда от арабски като „благодарен на Бог“. По света са продадени над 120 милиона копия от неговите албуми, а в САЩ над 41 милиона копия. Списание Rolling Stone го определя като 86-ия най-велик музикант на всички времена.





 

Прочетете още