Трима български фотографи са сред най-добрите в света, според CNN

Трима български фотографи са сред най-добрите в света, според CNN
Снимка: Teddy Llovet
30 Октомври 2019

Медията е избрала 100-те най-добри снимки в категория Пътешествия за годината, в която влизат 6 кадъра, направени от трима българи.

Три от тях са на Младен Антонов, който работи за агенция France-Presse. Той е уловил как светят сградите в столицата на Тайланд, Банкок. Друг фотос показва една от огнените кули в Баку. Последният му кадър представя момент от края на работния ден в Москва.

Два от фотосите са заснети от обектива на Димитър Дилков, който също работи във France-Presse. Единият е на паметника Шипка, като фотографът е хванал в кадър и името на монумента, написано на кирилица. Втората му снимка е на дете, което играе във фонтаните на парка Горки в руската столица Москва.

Третият българин в престижната класация е Христо Русев, който е фоторепортер в регионалния вестник в Свиленград "Старият мост". Той е заснел историческия мост в босненския град Мостар.

"Тези снимки показват не само природната и създадената от човека красота в целия свят, но ни дават и представа за други хора и култури.", пише CNN.

Прочетете още