След преяждането по празниците, вижте това

След преяждането по празниците, вижте това
Снимка: Rattle
10 Април 2018

Намерихме някои ценни съвети, които е добре да знаете, в случай, че сте си позволили малко повече от необходимото количество храна през почивните дни. Ако искате да премахнете чувството на тежест в стомаха след преяждане или да се предпазите от такова: 

Пийте вода
Чаша вода преди хранене ще ви предпази от поемането на по-голямо количество храна. Също така, редовната консумация на вода през целия ден значително ще понижи апетита ви. Ако се почувствате преяли, изчакайте 30 минути и пийте една чаша вода. Това ще засили метаболизма и ще ви помогне да се почувствате по-свежи и лежерни.



Закусвайте
Не се страхувайте, че ще отидете на работа с подут корем. Една богата на фибри и протеини закуска е най-правилното решение, което ще достави на организма ви нужната му енергия през целия ден, ще ви предпази от преяждане и ще подпомогне за добрия метаболизъм.



Лимоните са най-добрият ви приятел
Всяка сутрин изпивайте по една чаша с лимон на гладно. Лимоните са естествен диуретик, което им помага да ви избавят от натрупаните в организма токсини. Чаша лимонова вода е добре дошла и ако случайно се окажете преяли.



Не пропускайте основните хранения
Мислите си, че ако прескочите някое от основните хранения през деня, ще се предпазите от напълняване? Не правете тази грешка! Това само би обострило още повече апетита, в резултат на което при следващото хранене ще увеличи риска от преяждане. Достатъчно е просто да ядете редовно, но малки количества - често. Придържайте се към пресни зеленчуци, плодове, растителни протеини и пълнозърнести храни.

Движение и спорт
Какъвто и спорт да изберете - йога, аеробика, фитнес или бягане, вие сте на прав път. Динамиката и физическата активност ни предпазват от редица заболявания, подсилват метаболизма и ни зареждат с настроение. Когато спортуваме, сме по-малко склонни към преяждане. Ако все пак се случи така, че някой път попрекалите с храната, една лека разходка ще премахне чувството на тежест и ще ви освежи.



Пийте ментов чай
Ако чувството на тежест след преяждане ви тормози, пийнете малко ментов чай. Ментата облекчава отделянето на газове в стомаха и подпомага процеса на храносмилането. 

Прочетете още