Ретрограден Меркурий през 2021: кога и какво да очаквате

Ретрограден Меркурий през 2021: кога и какво да очаквате
Снимка: Philippe Put
20 Януари 2021

Периодите през 2021 г., когато Меркурий ще бъде ретрограден, изглеждат доста сложни. През тези интервали от време зодиакалните знаци ще срещнат проблеми в общуването, общо неразположение, ще бъдат нерешителни и ще се изправят пред напрежение в отношенията си.

Меркурий ще бъде ретрограден цели три пъти през 2021:

► 30 януари (във Водолей) – 21 февруари (в Риби)

► 30 май – 23 юни (в Близнаци)

► 27 септември – 18 октомври (във Везни)

Какво точно се случва, когато Меркурий е ретрограден?
Ретроградният Меркурий е прекрасно време за всеки от нас да преоцени своите избори, стремежи и път в живота. Трудностите, които могат да възникнат, са свързани с комуникацията и особено с търговията – може да има закъснения, неясноти, недоразумения, неправилно тълкуване на думи, необходимост от ремонт. Именно това ни принуждава да бъдем по-внимателни, по-присъстващи в живота си, по-внимателни с това, което казваме и правим.

Ще донесе ли ретроградният Меркурий хубав или лош късмет?
Този феномен е един от малкото, който засяга всички ни еднакво и ефектите му винаги са очевидни. Добре е да се отбележи и да се има предвид, че периодите, когато Меркурий е ретрограден, не са 100% лоши и че те носят и нещо добро!

Ретроградният Меркурий се усмихва на няколко зодии, носейки им късмет в любовния живот. 

Ето кои са зодиакалните знаци, които ще имат успех в любовта или късмет да срещнат някой специален, докато Меркурий е ретрограден: Телец, Рак, Скорпион и Козирог.

Какво да очаквате от всеки един ретрограден период на Меркурий през 2021:

Първият ретрограден Меркурий за 2021: 30 януари (във Водолей) – 21 февруари (в Риби)

За първи път тази година, започвайки от 30 януари и продължавайки до февруари, Меркурий ще е в ретроградно движение в продължение на почти три седмици. Този ретрограден Меркурий започва във Водолей и завършва в Риби и ни насочва към необходимостта да обърнем повече внимание на това, което нашите възрастни роднини имат да ни кажат. Време е да се включите в общността (символизирана от Водолея) и да помислите върху духовните послания (представени от Рибите), които вероятно сте пропуснали преди.

Кои са най-засегнатите зодиакални знаци от първата ретрограда на Меркурий за 2021?
Ако сте под знака Дева, Близнаци, Рак или Лъв и изглежда, че всичко върви с главата надолу, има обяснение за неволите ви. За съжаление, до края на месеца не можете да направите нищо, така че не правете големи планове и оставете нещата да се развият.

Лъвовете, Водолеите, Телците и Скорпионите, родени през последните три дни от зодиакалните си знаци, ще усетят изцяло влиянието на ретроградния Меркурий. Този аспект на планетата може да ни помогне да разберем детайлите на всяка житейска ситуация, да разкрием лъжи и несправедливи въпроси.

Меркурий става ретрограден за втори път тази година от 30 май до 23 юни (Близнаци)
Меркурий е управляващата планета на Близнаци, така че този ретрограден транзит може да удари Близнаците по-силно от останалите зодии и да направи ежедневието им по-забързано и непостоянно.

Хората, родени в знаците Телец, Рак, Стрелец и Риби, трудно ще се справят с различни ситуации в живота си и ще останат сдържани – хаосът ще присъства в ежедневието им. Ретроградният Меркурий внася объркване и неясноти.

Положителните аспекти на Меркурий в Близнаци:

► Разбираме на дълбоко ниво духовните проблеми и житейските уроци, анализирайки миналото си.

► Меркурий в Близнаци вдъхва повече такт, дипломатичност и дискретност в общуването.

► В любовния живот сме склонни да разкриваме и показваме чувствата си.

► Изострена интуиция, склонност към психологическа, духовна или творческа страна на живота.

Предизвикателните аспекти на Меркурий в Близнаци:

► Ще се появят болезнени спомени, семейни травми и духовни проблеми, които трябва да бъдат излекувани.

► Ставаме прекалено емоционални и чувствителни.

► Мисленето ни може да бъде колебливо и капризно.

► Склонни сме да живеем повече в миналото и в спомените, погълнати от състояния на носталгия.

Ретрограден Меркурий във Везни: от 27 септември до 18 октомври

Тъй като Везните управляват ангажиментите, ретроградният Меркурий в този зодиакален знак ще анализира, нарушава или благославя всяко обещане на душата. Също така, Везните говорят за справедливост, равенство, справедливост, компромиси, дипломация, докато ретроградният Меркурий ще ни обърне внимание на всички тези въпроси.

Този период може да бъде малко по-труден, затова се опитайте да избягвате конфликти, агресивна комуникация и насърчавайте добротата. Ретроградният Меркурий във Везни засяга хората, родени в Овен, Рак и Козирог.

За останалите влиянието на ретроградния Меркурий оказва лично влияние върху жизнената област, където пребивават знаците Везни и Скорпион. Близнаците и Девите са в центъра на вниманието, тъй като са под влиянието на ретроградното движение на техния астрален водач.

Прочетете още