Какъв пътешественик си според зодията

Какъв пътешественик си според зодията
Снимка: Liya
7 Ноември 2018

Всяка зодия има своите характерни черти, поради което и пътуването за всяка е различно преживяване, предшествано от различен вид подготовка.  Ето какъв пътешественик си според зодиакалния знак:

Овен
Овните са индивидуалисти, които не се страхуват да поемат рискове и голяма част от тях ще профучават покрай вас, като стрели. Утъпканите пътеки не са им по вкуса и затова не ги карайте да ходят на предварително организирани екскурзии, те са лидери – или ги последвайте в приключението, или ги оставете сами.

Телец
Телците планират внимателно, практично и предвидливо. В багажа им нищо не липсва. Те избират от рано най-изгодните сделки за самолетни билети. Обичат да чувстват, че държат контрола над ситуацията и с пълни гърди вдишват насладата от предстоящото пътуване. Спонтанността не им е присъща и внимателно ще набележат маршрута от първия до последния ден.

Близнаци
Близнаците ще завържат познанства и приятелства навсякъде. Адът за тях е там, където нямат с кого да обелят дума. Понеже са истински колекционери и трансмитери на информация – историческа, географска, всякаква – обичат пътувания с гид. Затова въпреки свободния си дух не биха отказали и организирана екскурзия – още повече че в групата винаги ще се намерят събеседници. Близнаците пътуват с малко багаж, затова не очаквайте да намерите при тях конец, ако ви си се е скъсало копчето.

Рак
Раците няма да се впуснат в твърде авантюристични начинания, ще предпочетат домашната обстановка – например, хижа в планината с всички удобства, до която да се достигне лесно и безболезнено. С удоволствие ще обходят музеите и местата за семеен пикник и други забави.

Лъв
Лъвовете са друга порода. Те са привърженици на лукса и пръстите им се разширяват до самозабрава, за да си набавят всичко необходимо за царствения им комфорт. Няма да ги видите да се скитат с километри на велосипеди като хипари – те са вече в спа центъра и се наслаждават на екзотичен масаж. Затова Лъвовете пътуват на четири колела или със самолет.

Деви
Девите са безупречно организирани и педантични, затова нищо няма да бъде оставено то тях на случайността. За тях е важно превозното средство да бъде чисто, надеждно и навреме. Не се хвърлят на скъпи оферти, но е важно здравето и животът им да не бъдат застрашени. Биха си взели и работа, за да съчетаят полезното с приятното, или биха оправдали разходите си, като си намерят занимание на място, което след това да има финансова възвращаемост – например ще напишат статия за живота на остров Сицилия, където са отседнали.

Везни
Везните рядко се фокусират върху собствените си желания, когато планират пътешествие – готови са да последват партньора, за да се запазят мира и хармонията. По техния вкус са груповите пътувания с богата програма от разнообразни дейности, посещения и круизи – така спокойно ще могат да се отпуснат и да знаят, че има за всекиго по нещо – всички ще бъдат доволни.

Скорпион
Скорпионите обичат да преодоляват себе си, да падат и да стават, затова и търсят предизвикателства. Ще пътуват до трудно достъпни места, ще изкачат Килиманджаро, ще се возят на камила през пустинята, ще се гмуркат в Тихия океан. Всяко едно пътешествие оставя дълбоки следи в техните души и те си тръгват с торба, пълна с житейски уроци.

Стрелец
От Стрелците биха излезли чудесни спътници и съмишленици на Овните. Обожават да се губят из забравени от бога селца и паланки, където да се докосват до местни обичаи и самобитността на чужди култури. Зяпане по музеи не е тяхното нещо, те искат да вкусят от живота на другите – да поживеят във ферма, да вкусят екзотични манджи, но не от ресторантско меню, а от старата рецепта на бабата, при която са отседнали. На Стрелците им дайте селски туризъм или джунгла и много свобода.

Козирог
Козирозите обичат високите и планински местности. Очарова ги гледката на амбициозно извисяващи се небостъргачи, както и символите на велики цивилизации като египетските пирамиди и величествени дворци и палати. Физическото свидетелство за житейски успех ги вдъхновява да се стремят още по-силно към собствените си върхове. Част от Козирозите ще изберат раницата и планинския преход, но друга – самолетното място в първа класа и петзвездния хотел.

Водолей
Водолеите спонтанно решават накъде да се отправят, за да проветрят главите си. Важното е да бъде на въздух, на открито и да има смисъл. Ако могат да съчетаят пътуването си с някаква хуманитарна или екологична дейност, ще се чувстват особено щастливи – например посещение във ферма за биоземеделие, присъединяване към международен младежки проект на ЮНЕСКО или друго, което никому не би хрумнало, освен на Водолей. Логистичното планиране оставят на някой по-земен приятел.

Риби
На Рибите им дайте почивка на море или круиз до тропически остров. Водата ги успокоява и ги пренася в магически светове, където се чувстват като у дома си. Никакво напрежение и много време за собствените мисли, чувства и творчески занимания. Рибите не толкова обичат да пътуват, колкото да се реят.

Прочетете още