Гняв и тъга - песента на зрителите след финала на Game Of Thrones

Гняв и тъга - песента на зрителите след финала на Game Of Thrones
Снимка: Max Hutchins
21 Май 2019

Радостни възгласи, сълзи, истерични сцени, бурни аплодисментни - феновете на "Игра на тронове" се вълнуваха до приключването на последния епизод от култовия сериал, чието излъчване за 8 години събра рекордна аудитория, съобщи Франс прес.

"Невероятно е - имах усещането, че съм в огромен салон, в който всеки се опитва да говори по-високо от другите", каза 52-годишният Юалд Клотки, който присъстваше на директното излъчване на последния 73-и епизод от сериала в ирландски пъб в Лос Анджелис.
 
Около 200 души се бяха събрали по този повод. Клотки бе изненадан, че зрители се увличаха по действието в сериала до такава степен, че бяха готови да се сбият. "Беше по-напрегнато от финала на шампионата по американски футбол", отбеляза Клотки, който работи в областта на филмовата индустрия и следи сериала от началото му през 2011 г.

Последният епизод разкри съдбата на Денерис Таргариен, Джон Сноу, Тирион Ланистър, Санса и Аря Старк и други персонажи, предаде Ройтерс. Надпреварата за измисления Железен трон завърши със смърт и неочакван избор за управление на измисления свят Вестерос.
Телевизия HBO оповести, че всеки епизод от финалния осми сезон е събрал рекордните около 43 милиона зрители пред малките екрани в САЩ, т.е. с 10 милиона зрители повече в сравнение с тези за седмия сезон през 2017 г.



В края на сезона изборът за крал неочаквано падна върху Брандън Старк (Айзък Хемпстед-Райт). В първия епизод от сериала през 2011 г. Брандън бе осакатен, но осъзнаването, че притежава мистични способности му позволи да види миналото и бъдещето. Фенове, до такава степен недоволни от развоя на събитията в осмия и последен сезон на хитовия фентъзи сериал, са лансирали петиция с искане той да бъде преработен, пише в. "Дейли стар". Никой от досегашните сезони на поредицата на телевизия HBO не е предизвиквал повече разногласия, като доста фенове и критици не крият, че очакванията им не са се оправдали.

Предпоследният епизод, озаглавен "Камбаните", стана получилият най-много отрицателни отзиви в емблематичния сайт Rotten Tomatoes в цялата история на сериала, чието излъчване започва през 2011 г. В резултат стотици хиляди фенове се обединиха около желанието да получат достойния финал, на който са се надявали, и подкрепиха петицията.

"Тази поредица заслужава смислен последен сезон. Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс се доказаха като некомпетентни сценаристи, когато не разполагат с базов материал (т.е. книги), на който да се опрат. Оправдайте очакванията ни, HBO", се посочва в петицията.

Особено негодувание сред поклонниците на "Игра на тронове" предизвика преминаването на Денерис Таргариен към Тъмната страна. В защита Дейвид Бениоф заяви, че феновете не би трябвало да са изненадани, тъй като признаците, че това ще се случи, се долавят още от първия сезон на сериала.

Прочетете още