Faithless в България с екслузивен DJ Set!

Faithless в България с екслузивен DJ Set!
23 Април 2018

Отговорното лице зад едни от най-големите класики в електронната музика на 90-те години – Faithless – пристига в България за дебютен DJ Set на 19 май в столичната зала Универсиада, по покана на Danc3motion & Ballantine's и взаимната им колаборация TRUE MUSIC. 

С парчета като “Insomnia”, “God is a DJ”, “We Come 1”, “Salva Mea”, “Music Matters”, Faithless бързо се позиционират върху пътеката на едни от най-големите музикални величия. С над 15 милиона продадени албума, те са най-значимото име в света на електрониката и музиката на новото време. 

Самата Sister Bliss, която ще представи любимите парчета на публиката, заедно с нови актуални хитове, издава редица самостоятелни парчета и 2 собствени албума, в които работи с музикални икони като Boy George, Dido, Example и Robert Smith от The Cure. 

Родена като Aяла Дебора Бентовим, Sister Bliss се влюбва в музиката още на 5-годишна възраст, когато се учи да свири на пиано, цигулка, флейта, саксофон и бас. През 1987 се появява на английската хаус сцена като една от единствените жени DJ-и не само на острова, но и в света. С изяви в някои от най-реномираните клубове в света, бързо започва да се развива и като продуцент, записвайки и издавайки авторски парчета. Кратко следтова се запознава с Rollo и Maxi Jazz, с които формират Faithless. С уникалната комбинация от хип-хоп, блус, фолк, фънк, класическа музика и електроника, бързо създават собствен стил, разпознаван на световно ниво и до днес. 

Кратко след това започва да издава музика за филми, телевизия и театър. Някои от най-известните и проекти във филмовата сцена включват саундтрак за сериала “Сексът и градът“, както и филмът “The Beach”, дело на носителя на награда Оскар Дани Бойл, с участието на Леонардо ДиКаприо в главната роля.

Danc3motion pres. Faithless DJ Set ще бъде подкрепено и с изяви на някои от най-обичаните електронни артисти, които ще получат възможността да споделят сцена с едно от най-реномираните музикални икони на новото време.  

Ballantine's е скоч уиски номер 1 в Европа и номер 2 в света с над 70 милиона продажби годишно. Имат спечели над 130 трофеи и медали от международни конкурси за последните 10 години с отличия за уникално качество, резултат от великолепният характер и перфектен баланс на вкусове. 

За да подгряват култовата британска формация, на сцената на зала Универсиада се събрат едни от най-добрите на територията на денс музиката и модерния електронен саунд у нас – Gravity Co, DJ Diass и Deep Zone Project ще споделят емоцията да забавляват публиката в навечерието на ексклузивния сет на Faithless, на 19 май, в София.

Gravity Co” е една от българските групи, появили се в началото на новото хилядолетие или преди повече от 15 години на българската музикална сцена ударно - с награди и номинации за музикални награди. За не-много дългата си история, нейните членове Явор Захариев (вокали), Петър Съмналиев (китара и клавишни), Иво Чалъков (китари) и Стефан Попов (ударни инструменти) спечелиха доста награди и славата на първата българска група, появила се в ефира на MTV. Разбира се, знаково лице на Gravity Co, e вокалистът - Явор Захариев- агресивен, меланхоличен, гневен и саркастичен - вглъбен в своята музика, която прави, верен до болка на стила си и със специфичният си магнетичен глас – формула, която отвежда Gravity Co до участие в не-една музикална класация. Няма как да не се зарадвате на изпълнението на живо на Gravity Co!

Но сред изпълнителите, избрани да подгряват Faithless в България, е и една от най-известните български хаус-електронни музикални групи - „Deep Zone Project“. Групата стана особено известна когато, заедно с DJ Балтазар, през 2007 участва в българския конкурс за Евровизия и печели участие за Евровизия 2008 с песента „DJ, Take Me Away “– тогава с вокал Йоанна Драгнева.  В абсолютен хит на “Deep Zone Project” се превърна парчето им от 2010 г. - "On Fire", което е сред най-високобюджетните музикални продукции, снимани в България – с участието и на актьора Фахрадин Фахрадинов. Друг голям хит на групата е "I Love My DJ", изпят заедно с вокалистката им Надежда Петров (Надя) и спечелил наградата за най-добър трак на 2012г. След успеха на песента "I Love My DJ", Deep Zone Project издават още един хит, озаглавен "Made for Loving You" - с българската версия под името "Създадени eдин за друг". През март 2013 г. излиза взривоопасното парче с Криско, в което са миксирани дъбстеп, електро, фолклор и рап -"Никой друг", отново е насочен към българската публика. А през 2013 г. излиза и парчето с Бобо – „Няма НЕ “, което също е съчетание на дъбстеп, електро, фолклор и рап. От 2011 г. до 2015 г. Deep Zone Project постигат огромен успех с хитовете си, като взимат многобройни участия в и извън България. Малко повече от месец, „Deep Zone Project “са с  нова вокалистка – Ева Мария, с която създават чисто новия си проект - IBIZA Sound Machine.  Чрез него те ще издават интернационална клубна музика, както и лайв ремикси на емблематични парчета от Ибиза.

Третият изпълнител, който ще зарази публиката с емоциите на новата денс музика, е особено полуярният DJ Diass - името му не е неизвестно за родинте меломани, тъй като той разкрива своите умения с изявите си зад пулта на десетки клубове у нас. Роденият в Дряново Пламен Василeв, познат повече като DJ Diass, е един от малкото български диджеи с музикално образование (като малък учи пиано и солфеж), повече от 6 години изучава продуцентство, звукова и студийна техника, а уникалният му стил помага да спечели два DJ-шампионата. През последните 10 години, DJ Diass пуска своя саунд директно от студиото си в София на танцови плочи по целия свят.  Освен, че е обиколил всички забележителни клубни сцени в България, той е реализирал концерти в Египет, Русия, Холандия и Македония. Талантливият диджей вече е продуцирал три албума - "Party Beach" (2011), "Добре дошли в България" (2013) и "Reset the World" (2015). DJ Diass радва феновете си с широкия спектър от звуци от различни стилове, между които ню диско, инди денс и дийп хаус до тех хаус и детройт техно.

Артистично-иновативен и лек за слушан в музикалната си селекция, Diass е способен да възпламени парти страстта във вените ви. На живо, диджеят е в състояние да наелектризира публиката с помитащи вокали и ритми, които карат всички присъстващи да помнят партито за дълго време напред.

Билетите са в продажба:
Early-Bird: 25лв 
VIP: 80лв, с достъп до обособена VIP зона

Прочетете още