Часът на Земята 2020

Часът на Земята 2020
Снимка: Regi Fauzi
27 Март 2020

Природозащитна организация WWF е съпричастна с международната криза, която засяга и страната ни. В тази връзка инициативата Часът на Земята ще бъде отбелязана при максимални мерки за сигурност. Организацията е поела ангажимента да предприеме всички необходими мерки за здравето на екипа, общностите и партньорите, с които работи. Ето защо всички активности към инициативата ще бъдат проведени изцяло в дигитална среда.

Тази година Часът на Земята мобилизира милиони хора да дадат своя глас за планетата. Всеки може да се включи в инициативата като посети едноименната онлайн платформа и подпише международната петиция „Глас за Планетата“, която призовава за спешни действия за опазване на общия ни домпланетата. Резултатите от нея ще бъдат представени по време на ключови глобални конференции през 2020 г. Платформата дава възможност на всеки и да направи своето лично обещание към планетата, както и да го сподели в социалните мрежи, предизвиквайки свои приятели да се присъединят.

И тази година Столична община се включва като партньор на инициативата и ще изгаси осветлението на емблематични за София сгради и паметници. Инициативата е включена и в Календара на културните събития на Столична община.

„Нуждата от обединение и грижа за нашата планета и човечеството никога не е била по-голяма. В този критичен момент повече от всякога се нуждаем от солидарност и обединеност. Това са изключително трудни времена, но заедно можем да се справим, подкрепяйки се един друг, и да излезем от тази криза по-силни, по-обединени и по-подготвени за справяне с глобалните предизвикателства“, споделя Веселина Кавръкова, изпълнителния директор на WWF България.

От съображения за сигурност WWF призовава хората да отбележат Часа на Земята от вкъщи - на 28 март заедно с милиони съмишленици по света изключат светлините символично между 20.30 и 21.30 ч. През последните тринадесет години изгасването на светлините се превърна в международен символ в над 170 държави, който цели да привлече вниманието към необходимостта от спешни действия за бъдещето на планетата и човечеството.

Още идеи как да отбележите Часа на Земята от вкъщи можете да намерите на wwf.bg/planet.

Прочетете още