Безплатен силикон за най-бедните

Безплатен силикон за най-бедните
images.indianexpress.com
6 Март 2018

Индийската област Тамил Наду може да се похвали с почти революционна стъпка в областта на естетичната хирургия - направи я достъпна на практика за всеки. Властите обявиха, че силиконовите импанти за гърди ще бъдат безаплатни, независимо дали пациентките имат нужда от тях по медицински или чисто естетически причини. 

Министърът на здравеопазването на щата попита в свое официално изказване защо естетичните процедури да не са достъпни и за бедните. Властите в щата оправдават решението си с това, че много хора, които не разполагат със средства ,прибягват до нелицензирани и съмнителни клиники, където така или иначе ще извършват разкрасителните процедури. За да избегнат усложнения след операции, регионалното министерство на здравеопазването е решило да направи безплатни естетичните процедури за всички. 

Освен увеличаване на бюста, ще се предлага и редуциране, а това ще помогне на много млади момичета, които се притесняват да излизат, заради размера на гърдите си. 

Не са малко и критиците на решението, според които държава, в която няма обществени тоалетни, не може да предлага безплатен силикон. Въпреки упреците, важно е да се отбележи, че здравеопазването в страната е безплатно и всеки град разполага с поне една държавна болница, която предлага всички медицински услуги на пациентите си. 


Източник: vesti.bg
 

Прочетете още