Зодия Овен - какво не знаете за тях

Зодия Овен - какво не знаете за тях
Снимка: trialsanderrors
26 Март 2019

Родените под знака на зодия Овен трудно могат да бъдат описани с една дума. Те са смели и енергични натури, родени да бъдат лидери. Винаги готовите за действие Овни имат безпогрешен инстинкт за това, което трябва да направят и не се колебаят да действат във всяка една ситуация. Тези хора са огнени натури, които бързо се разгневяват, но също толкова бързо прощават и съжаляват за действията си.

Като първи знак на зодиака, Овните искат да бъдат лидери и не им липсва увереност за това. Имат невероятно самочувствие, хъс и обичат да живеят на ръба, за да бъдат дните им интересни и вълнуващи. Овните мразят скуката и предпочитат да прекарват времето си в компанията на други хора, също толкова енергични като самите тях.

Една от най-характерните черти на Овена е смелостта. Не се страхуват от нищо и никога не отстъпват пред препятствията на пътя си. Винаги се стремят да бъдат номер едно и не се отказват независимо от обстоятелствата. Тези, които ги познават добре, ще потвърдят, че Овните са склонни да имат по-голямо самочувствие, но въпреки това са щедри и любящи към лицата от своето обкръжение.

Представителите на зодия Овен почти никога не приемат съвети, било то и добронамерени. Мразят да бъдат критикувани, дават 100 процента от себе си, за да осъществят плановете си и никога не вървят по „отъпкани пътеки”. Овенът силно вярва в принципа, че е по-добре да се направи нещо нередно, отколкото нищо. Отворен към нови идеи, любител на свободата, този индивид приветства всякакви предизвикателства.

В личните си отношения Овните са откровени, директни и решителни. Овенът често е наричан бебето на зодиака и оправдава този етикет със своята наивност, невинност и искреност. Лесно се доверява на хората, бързо прощава и забравя, ако бъде наранен. Овенът никога не лъже, дори, ако това се налага, за да спаси живота си. Неуспехът никога не може да сломи духа на огнената личност. Нищо не може да застане на пътя на Овена, ето защо той получава всичко, което желае. Представителите на огнения знак обичат да оказват помощ на хората и с охота приемат благодарности.

Авантюристичен, смел и дързък, Овенът винаги търси приключения и е готов за нови предизвикателства. Притежава силна положителна енергия, затова е обичан и ценен от своите приятели и познати. Представителите на зодия Овен влагат страст във всичко, с което се захванат – било то връзка или проект.

Лоши черти
Както всяка друга зодия, Овенът също има своите слабости. Понякога е арогантен и се отнася грубо с останалите. Импулсивен и донякъде егоист, Овенът често има детинско поведение. Представителите на огнения знак са толкова инати, че не биха отстъпили за нищо на света, дори и да грешат. Те са нетърпеливи и поради тази причина много често вземат прибързани решения, за които понякога съжаляват. Овните са конфликтни личности, които не биха се замислили преди да проявят агресия и да навредят на отношенията си с околните.

Външен вид
Представителите на зодия Овен не могат да останат в сянка. Те са атлетични, със стегнато тяло, средни на ръст. Цялата им физика създава усещане за мощ и здравина. Косата и очите на Овена правят силно впечатление. Интензивният цветови контраст е типичен за огнения знак. Често косата е много руса, огнено червена или гарваново черна и силно контрастира с цвета на очите и тена на кожата. Очите им са черни или ледено сини, пълни със жар и искра.

Овните, появили се на бял свят през първата декада ( 21-ви – 30-ти март), са изпълнени с мощ, жизненост и притежават силна енергия. Те са импулсивни, прекалено нетърпеливи и абсолютно безстрашни. Винаги искат да бъдат на първо място и са достатъчно активни, за да получат всичко от живота. Родените през тези дни са настоятелни, агресивни и доминиращи по природа. Велики лидери, те често оспорват статуквото, защото вярват, че ситуацията може да бъде по-добра, отколкото е в момента.

Представителите на зодия Овен, родени през втората декара (31-ви март – 10-ти април), са горди, лоялни, креативни и трудолюбиви личности. Те имат свои идеи за това как трябва да се живее живота, които яростно защитават и не са готови да направят отстъпки пред другите. Притежават добро чувство за хумор и имат рядката способност да се надсмиват над себе си. Обичат да бъдат център на внимание и често използват своя потенциал, за да приковат върху себе си чуждите погледи.

Овните, родени през третата декада (11-ти – 20-ти април) имат бърз ум, добро сърце и приключенски дух. Тръпката при пътуването и вълнението от проучването на света и различните култури им помагат да почувстват, че живеят. Тези личности са жадни за знания и се стремят да научат нови неща със запалена пъргавина. Обичат компанията на други хора и са готови винаги да подадат ръка за помощ. Родените през този период, обаче, са склонни да имат нереалистични очаквания и често живеят в свой собствен свят.

Девиз
„Аз съм” е мотото на тази упорита и силна зодия. Представителите на огнения знак са много егоцентрични и обикновено поставят себе си преди всичко и всички. От устата на Овена често може да чуете думи като аз, моето, мен, защото той е склонен да фокусира цялото внимание на околните единствено върху себе си.

Съдбата на Овена
Представителите на зодия Овен се насочват към постигане на целите си и никога не се отказват преди да има налице резултат. В живота те са победители, успели с много труд и упоритост да реализират мечтите си. Тези огнени личности прескачат всички пречки по пътя си и винаги успяват да бъдат една крачка пред другите. Често действат импулсивно и прибързано, от което страдат, но бързо се изправят отново на крака. Съдбата на Овена е да бъде победител и с много труд да постига успехи в личния живот и кариерата си.

Любовен хороскоп
Силният и уверен Овен е истински магнит за представителите на противоположния пол. Овенът е ловец и обича да гони своя обект на желания, а не да бъде преследван. Родените под огнения знак са известни полови спортисти. Когато някой или нещо привлече вниманието им, те се стремят към незабавни резултати и не признават отрицателен отговор. Овните обичат предизвикателствата, енергичните партньори и страстните взаимоотношения. Те бързо се отегчават от ежедневната рутина, еднообразието и липсата на емоции във връзката им.

Овните са огнени натури, които влагат страст във всяка своя връзка. Подходящият за тях партньор трябва да е готов за приключения и отворен за романтични жестове. Колкото и необичайно да изглежда, представителите на зодия Овен обичат цветята, скъпото вино, вкусните ястия и приятните разговори с любимия човек. Овните искат да бъдат на първо място в живота и сърцето на своята половинка. Те се чувстват добре, когато имат много свобода и много внимание от страна на партньора си. Нуждаят се от някой, който можа да разбере вътрешната им чувствителност и да ги подкрепи във всички начинания. Една любов с Овена ще бъде страстна, романтична и запомняща се.

Овенът е една от най-ревнивите зодии, държи се собственически със своя партньор като понякога стига дори до крайности. Тази негова ревност не може да бъде изкоренена с годините. Той има навика да реагира крайно при най-малкото съмнение за изневяра от страна на своя партньор.

Обикновено Овенът изпитва най-силна тръпка към другите двама представители на огнените знаци, а именно Стрелец и Лъв. Не са за подценяване и връзките между Овен и Овен или Овен и Близнаци.

Овните могат да бъдат добри и грижовни съпрузи. Има едно общо схващане, че представителите на тази зодия колкото дават, толкова и вземат от своята брачна половинка. Основен проблем в семейството им е техният егоизъм, защото те правят неща, които вредят на половинката им, без да осъзнават това. Всеки път когато Овенът започне една връзка, той иска тя да продължи за цял живот. Ако това се случи, той отдава своите грижи и внимание изцяло на своето семейство. Всеизвестен факт е, че този зодиакален знак е много отдаден на своето семейство, гордее се с него и не би позволил никой да нарани брачния му партньор и децата му. Когато Овенът срещне подходящия човек и се влюби, той е готов на всичко, за да го задържи. Не приема не за отговор, независимо колко недостъпен е обектът на желанията му.

Родени лидери, представителите на зодия Овен мразят да губят и обикновено излизат победители от всяка една ситуация. В кариерата си те преследват своите цели и никой не може да ги измести от пътя им. Овните са независими, борбени и амбициозни. Те притежават качества подходящи за заемане на лидерски позиции. Лекарската професия е добър избор за родените под знака на зодия Овен. Работата им трябва да бъде предизвикателство за тях, защото те са смели, уверени и независими. Най-подходящите професии за представителите на зодия Овен са лекар, зъболекар, адвокат, пожарникар, следовател, брокер или спортист. Скучните и рутинни позиции не могат да предизвикат интереса на смелия, креативен и самоуверен Овен. Каквато и професия да избере той, успехът му е сигурен.

Началник Овен
Овенът е импулсивен, нетърпелив, но в същото време харизматичен и смел. Той е водач и очаква всички останали да го следват. Чрез своите действия огнената личност вдъхновява и когато другите се страхуват да поемат рискове, именно той предприема тази крачка. Изключително конкурентен, началникът Овен мрази да губи. Той има проблем с приемането на различна от неговата гледна точка и трудно се съгласява мнението на другите. Темпераментната натура е прекрасен мотиватор и без усилие може да мобилизира своите подчинени за реализирането на една загубена кауза. Овенът шеф може да се разочарова от подчинени, които не мислят толкова бързо, колкото него самия. Той няма никакво време за мързел и още по-малко за подчинени, които имат нужда от постоянни инструкции и насоки. Уважава честността и презира лъжците, затова неговите служители трябва да бъдат изключително коректни и достойни личности.

Щастливи числа
Числата, които носят късмет на представителите на зодия Овен са 6 и 7. Тези цифри могат да бъдат използвани в различни комбинации, за да се постигне успех. Според астролозите цифрите 9 и 4 също са благоприятни за Овните. Те помага за реализирането на всички планове на този зодиакален знак. Четвъртото и деветото число от месеца, както и денят Четвъртък са много благоприятни за постигане на материални успехи.

Под знака на огнената зодия са родени футболната звезда Роналдиньо, актрисата Риз Уизерспун и световноизвестният боксьор Владимир Кличко. Списъкът продължава с имената на Елтън Джон, Стъвън Тайлър, Дайана Рос, Кийра Найтли, Марая Кери, Сара Джесика Паркър, Лейди Гага, Винс Вон, Селин Дион, Ръсел Кроу.

Прочетете още