Защо януари е месецът на разделите

Защо януари е месецът на разделите
embraceyourspacenyc.com
17 Януари 2017

Дано сте се гушкали достатъчно около празниците, защото вероятността да бъдете зарязани в началото на новата година, е огромна. 

В последните години януари е обявен за месеца на развода. Малко след целувката в новогодишната нощ и преди романтичните изненади за Свети Валентин, много двойки слагат край на връзките си, пише Си Ен Ен. Освен в първия месец от годината, влюбените осъзнават, че трябва да прекратят взаимоотношенията си и през март.

Преди време проучване на сайта FindLaw показва, че търсенето на ключовите думи и фрази, като "развод", "семейно право", "попечителство" се покачват с 50% през януари и март в сравнение с декември например. Двойките не искат да развалят Коледа и Нова година за своите близки и приятели, затова решават да осъществят намеренията си за раздяла след като еуфорията около празниците приключи, смята бракоразводният адвокат от Мемфис Майел Мейсън. А ние наричаме това - лицемерие. 

Друга причина, много хора да търсят бракоразводни адвокати през януари, е желанието им внимателно да обмислят колко ще им струва процедурата и как разводът да мине възможно най-безболезнено и за двете страни. Така с консултации още в първите дни на годината, през март вече се подават молбите си за развод.

Налице е и желанието за ново начало. Или нова година - нов късмет, както казват някои. За повечето хора началото на годината е време, в което човек осъзнава какво е постигнал до момента и щастлив ли е наистина. Нуждата от промяна обаче не е достатъчна причина за подаване на молба за развод, смята психологът и автор на поредица от книги на тема "Интелигентен развод", Марк Бансчик. Лесно е вината за нещастието ни да бъде прехвърлена изцяло върху партньора, но не е никак правилно, смята специалистът. Според него най-доброто време да вземеш решението за развод е, когато добре знаеш кой си и от какво имаш нужда.

Следващото време от годината, когато много двойки се активизират и слагат край на връзките си е септември. Обяснението според Марк Бансчик е, че отново решението се отлага за след лятото - време за семейни ваканции и сватби. А в началото на есента реалността отново удря шамар в лицето на двойките, при които любовта отдавна е изчезнала.


Източник: vesti.bg

Прочетете още