Вижте снимачната "площадка" на Game of Thrones

Вижте снимачната
Снимка: BagoGames
6 Юни 2018

Уарзазаат е град на юг от Мароканските Високи Атласи. Наричат го Вратата към пустинята Сахара. Този район е популярна дестинация във филмовите среди, тъй като тук се намират големите марокански студия, посрещащи много чужди филмови компании. Филми като "Последното изкушение на Христос", "Мумията", "Гладиатор", "Легионер" и много други са снимани именно тук.

Ако сте любопитни как изглежда мястото, което продуцентите на Game of Thrones избират за снимки, ще разкрием, че се намира край Уарзазаат - малък, укрепен берберски град - Аид Бен Хадоу, целият изваян от глина. Аид Бе Хадоу има централна роля в превърналия се в хит сериал. Ролята му е на градчето Юнкай – Жълтият град.

Юнкай е място, където търговията с роби процъфтява. И макар този факт да е останал далеч в миналото, някога и в реалността Аид Бен Хадоу е бил място за търговия с хора. Денерис Таргериан, нейните рицари, заедно с армията ѝ от Недосегаемите, достига до Жълтия град. Макар да е посъветвана, че Юнкай няма стратегическа стойност, Денерис заявява, че ще завземе града, за да освободи скритите зад стените му 200 000 роби.

Продуцентите, работили тук, споделят, че цените са привлекателни, а хората - приятелски настроени. Но най-притегателни са разнообразните пейзажи, които се откриват сред драматично осветените скали.



 

Прочетете още