Варненски ученици пребиват малко коте (ВИДЕО 18+) Къде е ЗООПОЛИЦИЯТА?!

Варненски ученици пребиват малко коте (ВИДЕО 18+) Къде е ЗООПОЛИЦИЯТА?!
24 Юни 2017

Да не прави нищо, когато може да направи нещо, е най-голямото престъпление на съвременния човек. А ние вярваме, че всичко се връща. Според поста във фейсбук страницата ANIMAL HOPE VARNA, учениците са в 9-ти клас от ТОХ-Варна.

Границата, разделяща насилник на животни от някой, способен да извърши насилие над хора, е много по-малка, отколкото повечето хора осъзнават. 

„Всеки,който е способен да наблюдава с безразличие и удоволствие смъртта на което и да е живо същество, е в опасност да повярва в незначителността и на човешкия живот”, пише д-р. Алберт Швайцер. Стандартната диагностика на психиатрични и емоционални разстройства описва жестокостта над животни като диагностичен критерий за поведенчески разстройства. Насилниците на животни са 5 пъти по-склонни да извършат престъпления срещу хора, както и 4 пъти по-склонни да извършат престъпления, свързани с имущество (обири,палежи и т.н.).

”Нараняването на животно е начин за човек да открие сила, власт, радост и удовлетворение от измъчването на жертва, за която е сигурно, че не може да се защити.”

ПИТАМЕ не къде е ЗООполицията в България, не къде са институциите, а къде са родителите. Къде са хората, възпитали деца като въпросните момчета във видеоклипа?

Защо агресията е повод за гордост, ние не разбираме. Защо забързаният съвременен родител няма време да общува с децата си, също не разбираме. Не разбираме и защо обществото с лека ръка подминава проблемни теми като насилието над животните. Но все още вярваме, че доброто в хората е повече от лошото. 

"Който щади лошите, вреди на добрите, защото когато не правим нищо, всъщност се учим да правим лошо."

Прочетете още