Варна: газят куче с джип и си заминават; душицата се възстановява и търси дом

Варна: газят куче с джип и си заминават; душицата се възстановява и търси дом
24 Август 2016

Познавате ли хора, които страдат от чувство за абсолютна безнаказаност? За съжаление, всеки ден чуваме за такива или се срещаме с тях, по един или друг начин. И така, вчера във Варна, много-бързащ-и-неоглеждащ-.се-водач-на-МПС гази кученце, след което го оставя да агонизира на пътя. Нищо необичайно за поведението зад волана в България, както и за поведението в живота - едното е отражение на другото :) 

Душицата, обаче, има късмет. И той се казва Антонина Маринова. Това е жената, която преди 2 години осинови от нас еднооката Engy (намерена по пътя Велинград-София в изключително изтормозено състояние). Антонина взе Engy в Италия, след като никой в родината ни не пожела "сакато" кутре. Разликата между Engy в деня на намирането й от нас и Engy след живота си в Италия и Варна, можете да видите тук: 



Антонина ни потърси за помощ - с 4 домашни любимеца, няма възможност да поеме грижата и за това несретниче. Въпреки всичко, е истински спасител на мини-душицата, блъсната във Варна.

Update 24.08.2016:
След преглед при ветеринар, се оказва, че малката е със спукан пикочен мехур, уретра + счупен таз. Вече е оперирана.
Тежи по-малко от 5кг, а върху нея е връхлетял джип...  и въпреки това, малкото телце се бори.



Нежна и гальовна душица, която има нужда от постоянен дом - далеч от прелитащите автомобили и грубите шамари на живота. Това уплашено момиченце вероятно е от нежелано кучило на някой изключително загрижен собственик на женско куче, което "поне веднъж трябва да усети какво е да си майка". И заради глупости като тази, улиците ни са пълни с бездомни и невъобразимо миксирани без-породни ;) 

Ако можете да поемете щафетата и да продължите доброто дело на Антонина, влизайки в списъка ни като поредния ENERGY-човек, включете се - пишете на dj@radioenergy.bg или във Facebook-страницата на Radio ENERGY (линк).  Можете да се свържете и директно с Антонина (линк към профила й в социалната мрежа), ако прецените, че имате възможност да помогнете финансово за възстановяването на кученцето.



P.S. Момиченцето ще бъде обезпаразитено, ваксинирано и кастрирано от приемните си стопани, след възстановяването от удара с колата. 

Прочетете още