Убиха DJ, защото пускал скучна музика

Убиха DJ, защото пускал скучна музика
Снимка: Glyn Lowe PhotoWorks
30 Януари 2019

Действието се развива в Уганда, където местен DJ е бил нападнат и убит от посетители на клуба, в който е пускал музика. Причината - скучен плейлист.

Инцидентът се случва в клуб в Северна Уганда. Потърпевшият е Jerry Okirwoth, студент и DJ в свободното си време. Тълпата в клуба внезапно се ядосала на Okirwoth - най-вероятно, защото не е пускал любимите им песни. Малко по-късно, DJ-ят е бил убит от същата тази негодуваща група хора.

Окръжният комисар William Bob Labeja, осъди инцидента и обвини местното ръководство за неуспеха да предпазят DJ Jerry от тълпата: "Като ръководител на "Вътрешна сигурност", повече няма да позволя на нито един клуб в района да извършва дейността си, а всеки, който се противопостави на това решение, ще понесе последствията. Всички дискотеки трябва да бъдат затворени, защото не влияят добре на развитието на младежите." 

Bosco Okwai, предсеталят на областта, твърди, че инцидентът е можело да бъде предотвратен, позовавайки се на нормативен акт от 2011 г., с който е спряно издаването на лицензи за нощни клубове, които да имат право да работят в района.

Това е най-пресният инцидент, свързан с нападение на публика над DJ. Подобна беше ситуацията през 2014-та, когато трима души от Зимбабве нападат DJ и по сходен начин отнемат живота му. 

Към момента на публикуването на тази информация, не са предявени обвинения за убийството на Jerry Okirwoth.

 

Прочетете още