Симба е икона сред филмовите котки

Симба е икона сред филмовите котки
Снимка: HarshLight
16 Юли 2019

От малки добре познаваме класиката на Дисни - "Цар Лъв". И вероятно мнозина са се влюбили в главния герой - Симба! Той е роден да бъде цар. Съдбата, обаче, му поставя редица изпитания, преди да се превърне в достоен наследник на баща си - Муфаса. Преди да заеме полагащото му се място, Симба трябва да надвие страховете си и да се изправи срещу злия чичо Скар. Това е накратко историята на Симба, чието име носят безчет котки (и кучета). Той зае първото място в класация за котки, чиито изяви на големия екран са ги превърнали в икони, съставена от списание "Пейст".

В Топ 10 на знаковите филмови животни от семейството на котките преобладават лъвовете и тигрите. След Симба от анимацията "Цар Лъв" на Disney, на второ място е поставен Тигъра, прочул се с друг анимационен филм, а именно: "Приключенията на Мечо Пух". Челната тройка се допълва от още един анимационен персонаж - Чешърския котарак от "Алиса в Страната на чудесата".



В Топ 10 попадат още лъвицата Елза, тигърът Шир Хан, лъвът Скар, Страхливият лъв от "Магьосникът от Оз", Котаракът в чизми от "Шрек 2", Лъвът от "Магьосникът" и леопардът Бебчо от "Да отгледаш Бебчо".


 

Прочетете още