Сайт бълва грешна информация относно КАСТРАЦИЯТА на домашни любимци

Сайт бълва грешна информация относно КАСТРАЦИЯТА на домашни любимци
www.kimballstock.com
12 Септември 2017

Многократно сме повдигали въпроса защо КАСТРАЦИЯТА на домашни любимци е така важна (можете да се запознаете с ФАКТИТЕ тук - линк)

Не е трудно да кастрирате кучето/котката си - ако не сте развъдчик, е препоръчително да не правите свободни съчинения в опити да подобрите и продължите породата. Тези т.н. "свободни съчинения" са причината да има такъв огромен брой бездомни кучета по улиците на света. Хората имат нужда от по-богата обща култура по въпроса. И това не трябва да се случва след среща с грешна информация онлайн. 

Статията, която ни възмути, може да откриете тук (линк). Ще цитираме част от нея: "Жeлaниeтo дa ce пpитъпи живoтинcĸия инcтинĸт, ĸaтo ce oтpeжaт peпpoдyĸтивнитe мy дaдeнocти, вcъщнocт e дocтa caдиcтичнo. He гoвopи ли тoвa зa пpeвъзxoдcтвoтo нa чoвeĸa нaд живoтинcĸия cвят и жeлaниeтo вeчнo дa дoминиpa, дopи и дa peшaвa ĸoe дa ocтaнe и ĸoe дa ce мaxнe oт пpиpoдaтa нa живoтинĸaтa." На мислещите по този начин горещо препоръчваме да не се занимават с животни.



Попитайте ветеринарния си доктор КАКВА Е ПОЛЗАТА от кастрацията за най-любимото ви четирикрако същество. Ние питаме автора на безсмислената и напълно невярна статия как яденето на месо от насилствено убити животни се приема за нормално, а кастрирането на кучета и котки, за да не умират от глад по улиците, заедно с потомците си, е ненормално? И що за лицемерие е това?

Бездомните кучета не никнат от тротоарите. Те са потомци на хилядите вързани по вериги и затворени из дворове кучета-пазачи, оставени да се множат безотговорно от стопаните си. 
 

Прочетете още