Рожден ден празнува: Robbie Williams

Рожден ден празнува: Robbie Williams
13 Февруари 2018

Robbie Williams се срещна с българска публика за първи път през 2015-та година на плажа в Бургас. 

За Роби се знаят много неща - над 20 години е част от световния шоубизнес. Известни са проблемите му с всякакви зависимости, скандалите с бившите му колеги от Take That, сантименталното им събиране преди няколко години, безбройните му успехи и шеметната му кариера са наистина впечатляващи. И все пак, има малки детайли около личността му, които не всеки знае и решихме да ви запознаем, макар и задочно, с музикалния гений Роби:

* През 2010-та година пуска на пазара своя собствена караоке игра, която се казва "We Sing Robbie Williams on the Wii".

* Един от най-големите му хитове, песента Rock DJ, ползва музикални мотиви от песента на Barry White - "It's Ecstasy When You Lay Down Next To Me", която излиза през далечната вече 1977г.

* Дебютният сингъл на Robbie, кавърът на песента "Freedom" на George Michael, така и не достига номер 1 в никоя класация. Кавърът успява да стигне само до номер 2 (изпреварва я хит на новоизгряващата тогава момичешка група Spice Girls).

* Robbie е само на 16 години, когато се присъединява към Take That.

* Бащата на звездата, Pete Conway, е известен комик и певец в Англия. Заради този любопитен детайл не се учудваме на страхотно сценично поведение на Robbie и липсата на всякакво притеснение, щом излезе пред публика.

* През 2002-а година подписва договор като самостоятелен изпълнител на стойност 80 милиона английски паунда. На пресконференцията, когато обявява подписването си с музикалната компания EMI, Robbie заявява: "По-богат съм, отколкото в най-големите си мечти!".

* Сред известните му гаджета през годините се нареждат имена като Nicole Appleton (от групата All Saints), Cameron Diaz и Tara Palmer. Към момента певецът е обвързан с актрисата Ayda Field, от която има две деца - момче и момиче.

* Към 2011-та година богатството му е възлизало на над 90 милиона паунда, а в момента е над 130 милиона.

* Има в колекцията си повече награди BRIT от всеки друг артист в света.

* След голям скандал с актьора Joe Pesci, който му е съсед в Los Angeles, певецът му подарява Bentley за 400 000 долара, за да му се извини.

* Robbie няма шофьорска книжка и никога не се е учил да кара. Затова винаги е с лимузина и личен шофьор, където и да реши да отиде.

* Звездата има огромен интерес към темата за извънземните цивилизации и признава, че е бил посещаван от извънземни. 

* Най-големият му хит "Angels" стига едва до номер 4 в класациите, когато излиза като сингъл. Първата му песен, достигнала номер 1 е хитът "Millenium".

* Гризе ноктите си.

* Запознава се с бъдещата си съпруга Ayda на сляпа среща, уговорена от двама техни общи приятели. Певецът признава, че едно от първите му впечатления за Ayda е било, че тя е бременна, защото носела много широка рокля на срещата им.

* Записан в е книгата на Гинес с рекорда си за продадени билети. Това се случва, след като за турнето му Close Encounters само за ден фенове са изкупили 1, 600 000 билета.

* Борил се е с много и различни зависимости през годините. Лекувал се е от психически заболявания, маниакални депресии, проблеми със самочувствието, алкохолизъм и проблеми с наркотиците. Признавал е, че самият Elton John, който му е близък приятел, го е вкарал в клиника за лечение на депресията му още през 1994-та, когато е част от Take That.

* Преди да откаже цигарите през 2009-та, е пушил по 60 цигари на ден.

Прочетете още