Репликите, които съсипват Свети Валентин

Репликите, които съсипват Свети Валентин
Снимка: Andreanna Moya
14 Февруари 2018

В желанието си да блеснат пред жената на мечтите си, мъжете често говорят страшни глупости и правят безумни грешки. Сипят безброй нелепи комплименти. Да, жените не винаги са наясно със себе си, но определено знаят какво не искат да чуят нито на първа, нито на втора, нито на някоя следваща "среща". Докато се опитвате да импровизирате със суперлативите, внимавайте да не изпуснете някой от тези:

"Отслабнала си видимо!"
Да, най-вероятно това е била целта, но така казано, звучи сякаш преди е била свръх дебела. А тя не е била дебела. Никога. Сега не само ще те намрази тайно, но ще звънне три пъти на майка си и по веднъж на петте си най-близки приятелки, за да ги пита дали в онази рокля от рождения й ден преди 7 месеца не й се е очертавал коремът. Всички ще кажат "не" и въпреки това тя ще изтрие цял албум със снимки от фейсбук профила си, след което ще се запише на "Канго джъмпс".

"Много си красива днес/ в тази рокля/ като се смееш..." 
Или казваш „Много си красива“ – становище, което предполага категорична истина (факт, който по принцип е такъв), или си мълчиш. Всякакви допълнения всяват смут, объркване и мисли от рода на „Как така ДНЕС, а вчера?"

"Изумен съм, че знаеш това, браво!"
Явно ти изглежда тъпа по принцип, щом си чак "изумен", че знае това или онова нещо. Би трябвало да е напълно ясно и естествено да говори за java script и изкуствено осеменяване при едрия рогат добитък в Швейцария.

"Най-обичам, когато мълчим заедно!"
Така директно й казваш, че ти е писнало от говоренето й и имаш нужда от малко почивка. Няколко бленувани минути, в които да пиеш бирата си и да гледаш в една точка, без да се налага да ангажираш съзнанието си с тази или онази „много интересна тема“ и да отговаряш на въпроси, а най-малко да правиш планове. 

"Никога не съм си падал по слаби жени. Ти си супер!"
Ужас. Живеем в свят, в който дори най-стегната и самовлюбена мацка не би останала очарована от тази констатация. Когато се стараeш да изглеждаш добре, е хубаво това да се отчита и от околните. Особено ако тези околни имат желанието да те докосват. И нека не вярваме, че има жени, на които не им пука как изглеждат. Пълни глупости.

"С теб все едно съм с приятелите си."
Още малко и ще я наречеш „братле“. Това, че се държи непринудено и не прави муцунки с устни по време на снимки, не означава, че й е приятно да я третираш като момче. Ако не си забелязал, дори когато носи твоите дрехи, върху нейното тяло те седят по-различно. С нейната походка... Навярно тя просто не е лигла, но това не пречи да й подариш роза. Или да й отвориш вратата. Или да й кажеш, че е красива. Че е красива по принцип, а не за празника.

"Харесва ми, че с теб нещата стават така лесно."
Току-що я определи като шаврантия. И казваш тази глупост, защото на нея й харесва да е с теб и не се дърпа или превзема, а ти искаш да я имаш и тя иска да я имаш. Не я карай да се прави на недостъпна насила...

"ЗА МЕН ти си..."
Красива, перфектна, добра, умна... Няма значение. Какво значи „ЗА МЕН“? Все едно мислиш, че не е много обичайно за друг да е същото. Да не смяташ, че само ти си отчел божествената й харизма? Истината е, че най-вероятно има опашка зад гърба й, а може би и бой на опашката. Ясно, че искаш да я накараш да се чувства добре и я намираш за очарователна, но е хубаво да разбереш, че това не е нещо, което чува за първи път. Или за последен.

"Шофираш страхотно за жена!"
Е, не... Тоест, добре шофира, ама все пак не като хората (мъжете). Изобщо да й кажеш, че прави нещо, каквото и да е то, "добре като за жена", е доста неприятен авотогол. 

"Запазена си за годините си!"
Ако изглежда млада, може би просто Е млада. Всякакви коментари, свързани с възраст, освен ако не си продавач в магазин за алкохол и цигари, който иска лична карта, са крайно нежелателни и потенциално опасни. 

Може би основен ключ към успешни комплименти е да не се опитваш да си супер оригинален и изобретателен в това, което казваш. Както и да го казваш от сърце. Понякога едно „имаш красиви очи“ върши перфектна работа. И съвсем не е клише. Защото и нейните очи не са клише. Те са единствени.


Източник: dama.bg

Прочетете още