Защо приятелките ви във Facebook пътуват към интересни места?

rak-priqtelki-facebook-las-vegas-amsterdam-aliaska
Снимка: Jorge Mejía peralta
17 Октомври 2014

Докато се чудехме защо напоследък доста от познатите ни споделят във facebook, че изведнъж ще пътуват за далечно място и то за дълъг период от време, попитахме какво се случва и установихме, че това не е просто поредната спам-акция. 
Всичко това се прави с цел - повишаване на общественото внимание към превенцията и борбата с рак на гърдата. Именно този месец (октомври) е обявен за световен месец за борба с коварното заболяване. 

Можете да дадете своя принос към каузата като публикувате статус и обясните на приятелките си какво означава той. Идеята е да го споделите само с дамите, оставяйки мъжете да се чудят каква е тази световна facebook-обиколка.

Включете месеца и деня, в който сте родени, по следния начин:

"Отивам в ________________ за ___________ месеца."

Датата, на която сте родени, е броят месеци, през които ще пътувате. Дестинациите са екзотични и примамливи.

Ако сте родена през януари, ще пътувате до Мексико. Февруарските дами ще посетят Лондон. Момичетата на баба Марта ще събират слънчеви лъчи в Маями. Ако сте били априлско бебе, Доминиканската република ви очаква. Франция отваря обятията си за всички майски момичета. За госпожиците, родени през юни, ще им се стори добра идеята за посещение на Санкт Петербург. През юли, в Австралия е наистина горещо - точно като момичетата на този месец. Август звучи добре за пътуване до Германия. Колко шарен може да бъде един септември в Ню Йорк, могат да споделят дамите, родени през 9-тия месец от годината. Амстердам би се харесал на октомврийските девойки. А едно осеяно със светлини място, като Лас Вегас, не би разочаровало нито една ноемврийска госпожица. Останаха дамите от декември - Аляска ви зове!




Ракът на гърдата не е предотвратимо заболяване, тъй като все още не са напълно изяснени причините за развитието му. Своевременното диагностициране и лечение са най-сигурният начин за позитивен изход! Ежегодните прегледи са важни, напомнете това на приятелките си. 



Мамографията е най-надеждният начин да се открие рак на гърдата в най-ранната фаза, когато болестта все още не се е проявила и е напълно лечима. При адекватно лечение, продължителността на живот на жените, преборили рака на гърдата, е както и при останалите хора. 
Въпрос на лична отговорност е всяка жена да направи такъв преглед поне веднъж годишно! Направете го сега!

 

Прочетете още