Радио ENERGY Bulgaria става на 12: ето какво е да си част от екипа на любимата радиостанция

Радио ENERGY Bulgaria става на 12: ето какво е да си част от екипа на любимата радиостанция
16 Ноември 2016

Чудиш се какво е да работиш в радиото с любимата музика от 90-те до днес?

Ставаме на 12 годинки. Измерено в човешко време, това е увод към тийнейджърството на всяко „хлапе“. Измерено в радио-време, обаче, това е Космос. Вселена. Необяснимо количество емоции и трепети. Любов. Най-вече любов. Без да ставаме свръх-сантиментални по тема, която е закодирана в ДНК-то, ще се опитаме да пресъздадем един най-обикновен МНОГО ЯК ден в радио ENERGY.



7:00 ENERGY REQUEST
Обикновено нещо сладко за старт. Или кафе. Зависи кой е зад микрофона ;))
И се започва с едно: „ЕНЕРДЖИ, ДОБРО УТРООО!“ – ставайте, та ставайте. Трафик, време и МНОГО ЛЮБИМА МУЗИКА, която ТИ ИЗБИРАШ. Усмивки, закачки, намират се и чули-недочули сънливци със странни избори за песни от времето на „баба ми е фаталната жена“... Но и за тях намираме вариант :) Общо взето е купон. Сладка работа. Много сладка. ENERGY REQUEST е най-хубавото нещо, което може да ти се случи рано сутрин и е редно да споделим, че е въпрос на лична мотивация, а не на задължение, за да ставаш рано. Правиш го с желание, просто защото там си на точното място. „Трябва“ е лоша дума и все пак – трябва да признаеш, че това е твоето любимо място!

Това е усещането, предадено набързо. И горе-долу. Всъщност е в пъти по-страхотно. Но трябва да си радио-човек до мозъка на костите си, за да го приемеш по този начин. Радиото никога не е било „просто работа“ – колкото да отбиеш номера до края на месеца. То е повече от една заплата. И е първоизточникът на ужасно много топли емоции.



ENERGY @ WORK
Още от ЛЮБИМАТА МУЗИКА от 90-те до днес, подредена по начин, който не те кара да сменяш честотата. Усмихнат глас, любопитни новини, ENERGY включвания в края на текущата и началото на следващата песен... Едно ненатрапващо се, но много приятно присъствие в ефира. Не затормозяваш слуха. И това е напълно достатъчно за слушателите. А на теб отново ти е хубаво, защото си тук:



И защото усилваш копчето на пулта, за да може любимата ти песен да ГЪРМИ и в студиото, и на етажа... Може и да не откриваш топлата вода с лафове, родени преди ти да се появиш на този свят, може и да повтаряш за не-знам-си-кой-си-път, че точно тази песен е свръх любима, но енергията, която изливаш от себе си в ефира, се връща, при това двойно. 



ENERGY DRIVE REQUEST
Повтаряме първия абзац (като емоция), но добавяме, че няма задръстване, което да не става по-приятно в компанията на любимата музика. Най-якото, разбира се, е, че ти си отговорен за всичко, което се случва в ефира.
От гледна точка на слушателя, ситуацията е следната: стоиш си в колата и набираш добре познатия номер. Отсреща се чува: „ЕНЕРДЖИ, слушаме те...“ и в първия момент ти идва да затвориш от притеснение. После си казваш: „Какво пък толкова, това е радио – никой няма да ме види, ще си перкам каквото ми е по душа...“ и казваш, че мнооого ти се слуша еди-коя-си-песен. И еди-коя-си-песен звучи в ефира на любимата радиостанция за всички, които слушат в момента. Не знаем дали осъзнаваш това, но носиш огромна отговорност още стотици хиляди хора да не посягат към копчето за смяна на станцията. И в ролята на слушател, и в ролята на радиоводещ, ти си длъжен да мислиш за всички. Не казваме, че е лесно – напротив, висш пилотаж си е да улавяш настроенията на хората, да знаеш на кого какво да предложиш, да познаваш музиката изключително добре и да имаш усмивка, утеха, добра дума и искрено пожелание за всеки, който се свърже с теб на 0888 895 895.


The Most Requested Chart
Поредната доза ЯКО КЕФ. И понеже тук водещите са двама, е нужна и доза съобразителност с другия. Но това не е проблем. Екипът ти е като второ семейство, така че познаваш до болка добре всеки поглед на колегата отсреща. И знаеш кога си прекалил, кога можеш да натиснеш още малко и да се наложиш, кога да отстъпиш крачка назад. Балансът е важен, но се постига рядко и е изключително щастие, когато можеш да се похвалиш, че при вас се получава от раз. Съвсем естествено. И това е поредното много готино нещо, което силно те привързва към радиото. И към хората в радиото. 

Да си радиоводещ не е майтап, но е сбъдната мечта. И всеки ден влагаш всичко от себе си, за да не я изпуснеш. Радиоводещият не смята себе си за звезда и няма никаква нужда да бъде псевдо такава. Радиоводещият е твой приятел. Слушаш го всеки ден и си мислиш, че знаеш всичко за него... За щастие, винаги има с какво да бъдеш изненадан. Радиото е и театър, не забравяйте. А играта с въображението на слушателите е най-силният коз на всеки, застанал зад микрофона. Съумееш ли да се справиш с това, у теб се поражда една увереност, че можеш да завъртиш света на малкия си пръст... И реално – можеш :)

Ето това е (нахвърляно отгоре-отгоре) положението с работата в любимата радиостанция за малки и големи. Благодарим за доверието, благодарим за всяка избрана песен, благодарим за топлото отношение, приемането, изслушването, емоцията, ЕНЕРГИЯТА и всяка усмивка, която сте ни подарили. Да бъдеш част от радио ENERGY е златен шанс и привилегия, която носи своите отговорности. И всичко, което се случва, е заради вас! Вие сте основната мотивация да ставаме рано и да обичаме това, което правим.

Честити 12 сладки ENERGY годинки в ефир!

Прочетете още